"At høste om natten er en sælsom oplevelse"

På Egely i Kolding tages natten i brug for at nå hvedehøsten, inden regnen igen kommer.

I Kolding har de travlt med at høste hvede. Metrologerne varsler endnu engang regn, denne gang op til en uge i Kolding området, og høsten er ikke i hus endnu. Derfor bliver natten nu taget i brug, og billederne er taget onsdag nat kl. 01:30.

"At høste om natten er en sælsom oplevelse, som de fleste kender til. Når mørket falder på, ændres høststemningen fra at være en sprinterdisciplin, til en udholdenhedsdisciplin. Tempoet sættes en anelse ned. Der er færre forstyrrelser i form af telefonopkald, trafik og radioreklamer," fortæller Lotte Skade, som er datter af Per Skade, der ejer bedriften Egely.

HUn fortæller, at de besøgende i marken også ændrer sig fra at være to-benede til at være fire-benede.

"Desværre vil nattens gæster dog sjældent køre med, fordi de har travlt med at finde føde af den ene eller anden slags, så vi nøjes med at hilse respektfuldt på hinanden og gå hver til sit," siger Lotte Skade og fortsætter:

"Lygterne blænder og gør det umuligt at bruge vores veludviklede høstsprog baseret på fagter og håndtegn. I stedet må vi bruge vores erfaring og rytmen fra dagtimerne til at være det rette sted på rette tid. Lyset fra lygterne imiterer samtidig et perfekt tunnelsyn, og det er kun fordi vi kender vores marker som vores egen baglomme, at vi ikke mister orienteringen undervejs. Man kan vel egentlig bedst beskrive natkørsel,  som at køre i en høstboble, hvor man kan finde et øjebliks ro fra hverdagens stress og stigende krav," fortæller hun.

Hundebøll om flytning: Det har været længe undervejs 16. november · 14:12

Maskinproblemerne er til gengæld ens uanset tiden på døgnet. På billedet er Per Skade i gang med at skifte en akshæver, på deres Claas-mejetærsker, som drillede lidt.

"Det gav ham en tiltrængt strække-ben pause," oplyser Lotte Skade.
 

Med det indsendte billeder deltager Lotte Skade i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu