Høsten foregår dag og nat: Vi kører, så snart vi kan

Hele familien er samlet, når den ældste søn går i gang med at høste vinterraps.

I byen Vrå ved Vendsyssel er Bjarne Christensens fem ugers ferie næsten forbi. Til hverdag arbejder han som tømrer og har et fritidslandbrug med sin hustru på 40-50 hektar og kødkvæg. 

Tanken om at bruge ferien på en strand i syden har dog ikke strejfet ham endnu. I stedet har han brugt en del af sin ferie på at hjælpe sin søn, Søren Havgaard Christensen på 33 år, med at høste 67 hektar vinterraps. Det sidste skår blev taget kl. 05:00 om morgenen den 15. august.

"Jeg havde fri, så jeg skulle ikke op og arbejde. Det var hyggeligt, og da vi kunne se, vi var ved at være færdige, gik der sport i den", fortæller Bjarne Christensen, der også fik hjælp af sin yngre søn Peter Christensen på 29 år.

Rapsen var lige blevet tør, og da det blæste lidt, faldt der ikke så meget dug.

"Lige så snart, vi kan køre, så gør vi det. Det gik fantastisk, og da vi var færdige med 45 hektar, begyndte det at regne", siger Bjarne Christensen, der bagefter fik sig en lang lur frem til formiddagen.

Hygger i travlheden

De sidste seks år har den ældste søn haft 630 hektar pløjefri dyrkning. Den 62-årige tømrer fortæller, det ikke er normalt, de høster midt om natten, men det er prøvet før.

"Vi har ikke siddet fast i marken endnu. Pløjefri dyrkning giver faktisk en bedre overfalde at køre på, fordi såning af raps er direkte i stubben", siger Bjarne Christensen.

Kvaliteten for vinterraps ser godt ud med cirka fire-fem ton pr. hektar og omtrent 12 procent vandindhold.

"Jeg synes, høst er dejligt, og selvom vi har travlt, så hygger vi os også med det, så længe maskinerne kører. Vi nyder at kunne hjælpe vores søn", lyder det fra Bjarne Christensen.

Med de indsendte fotos deltager Bjarne Christensen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle