Høsten har krævet blod, sved og masser af væske

Hos Michael Jensen og hans familie i Skibsby ved Hjørring er høsten noget som både familie og venner deltager i.

Michael Jensen arbejder til dagligt som selvstændig murer, men i fritiden driver han et deltidslandbrug.

"Vi arbejder på at være selvforsynende. Vi dyrker selv vores kartofler og grøntsager. Vi har høns som kan give os friske æg, gæs til julemaden og så har vi vores to kvier. Den ene står med kalv og begge er insemineret, så vi håber der kommer to dejlige kalve til næste år", fortæller Michael Jensen til Landbrugsavisen.dk

Da familien i år skulle have græs til hø, troppede vennerne traditions tro op for at hjælpe.

"Hvert år kommer mine kammerater og hjælper til med at få høet kørt i hus, det er et tungt arbejde. Vi benytter en Fiat 700 og en Ferguson 35. Alle baller bliver med håndkraft løftet på vognen og kørt i laden, hvor det igen med håndkraft bliver placeret. Det kræver blod sved og masser af væske at kunne klare sådan en høst", siger Michael Jensen.  

Også her ved Hjørring har varmen påvirket årets høst.

"Det har været en varm sommer med meget lidt vand, så det har jo påvirket os, da vi ikke fik det udbytte som vi plejer, men heldigvis har vi nok foder til vores dyr", siger Michael Jensen.

Når høsten er i hus, tænder Michaels kone grillen og så blive det trætte høsthold belønnet med grillmad.

"Selvom det er en hel dag vi bruger, så har vi det rigtig hyggeligt", siger Michael Jensen, som faldt over konkurrencen på Facebook.

"Jeg tænkte straks der var en mulighed for at rose mine skønner venner som hvert år er til rådighed", slutter Michael Jensen af.

Michael Jensen deltager i Skyd Høsten Bedst, med de indsendte billeder.

Konkurrencen er nu slut og vinderen bliver offentliggjort i denne uge.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

 

 

 

 

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Konkurrencen er slut. 

Emneord

Skyd Høsten 2018

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle