Høstende landmænd: "Det betyder alt for os, at vores børn er med til høsten"

Flere landmænd har haft børnene med i marken under årets høst. Og det betyder noget helt specielt, at ens børn nyder at være med til at hjælpe i marken.

På Store Løjstrup i Midtjylland er Kristian og Christina Christiansen netop blevet færdige med årets høst.

De har haft en god høst med modent korn af god kvalitet og højt proteinindhold og ingen driftstop.
Samtidig har Kristian Christiansen i mejetærskeren haft godt selskab af sine to sønner, Marius på fire år og Laurits på et år, som har været med i marken næsten dagligt.

"Det er så dejligt at have dem med. Laurits er trods sin unge alder meget fascineret af de store maskiner. Han vil helst sidde på skødet af far, som kører mejetærskeren. Hans storebror, Marius, er lige så vild med at være med i marken, og de kan ikke altid blive helt enige om, hvem der skal sidde hos far", fortæller Kristian Christiansen.

Kristian Christiansen bliver glad af at se og mærke, at hans børn interesserer sig for hans levebrød og kan lide at være med i det, som han laver.

"Jeg skal være ekstra vågen, når Laurits er med ude at køre, for han kan godt se sit snit til lige at 'hjælpe' mig med at trykke på knapperne", fortæller Kristian Christiansen.

På Store Løjstrup er høsten gået hurtigt, men udbyttemæssigt kommer de til at mangle 30 til 40 procent i udbytte til foder til bedriftens svinebesætning. Derfor regner de med, at de skal ud og købe 300 ton hvede mere end normalt.

Børn får korn i lommerne i Sønderjylland

Også på bedriften Holsminde i Sønderjylland har brødrene Søren og Lars Wilckens fået besøg af deres børn under høsten. De driver bedriften Holsminde sammen og har henholdsvis to døtre, Cecilie på fem år og Caroline på otte år og en søn, Magnus.

"Vores børn plejer altid at være en del af høsten, men Magnus har mest interesse i det og kender alle markerne og maskinerne. De elsker at hoppe i kornstakkene, enten i maskinhuset eller i markstakkene. De laver kolbøtter og får korn i lommerne", fortæller Søren og Lars Wilckens.

De driver i alt 200 hektar med forpagtning. De er allerede færdige med høste nu, mens brødrene normalt er færdige med den 14 dage til tre uger senere.

"Når der arbejdes i mange timer under høsten, er det en dejlige måde at være sammen med hinanden på, når børnene kommer med i marken", fortæller brødrene.

Den største udfordring på Holsminde har været tørken og den øgede opmærksomhed på brandfare. Søren og Lars Wilckens har haft ekstra brandslukkere med i mejetærskeren og en traktor med harve stående klar, hvis der skulle ske noget. Men de fik gudskelov ikke brug for det.

Kristian Christiansen og Søren Wilckens deltager begge i "Skyd Høsten Bedst" med deres indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle