Høstens maskiner i flot opvisning - selv med de små

Lille Hector på et år, bragte mad ud til far og farfar.

Da de forleden høstede hvede på Viemosegaard i Odense, var det familiens yngste medlem, der kørte proviant ud i marken til det arbejdende folk.

Lille Hector på blot et år har nemlig fået en flot elektrisk John Deere bil af sin farfar, så han ville gerne køre sin madbil ud til far og farfar, der knoklede i marken.

"Min kæreste Anne-Mette hjalp ham ud med både rugbrødsmadder, kaffe og kage. Vi syntes, at det var sjovt og hyggeligt at få maden serveret på den måde", oplyser Claus Westphal der er far til Hector.

Hector selv er som alle små drenge, meget optaget af høsten og de store maskiner, og kommer gerne en tur med i mejetærskeren.

"Så sidder han helt stille og kigger og følger med i hvad der sker", siger Claus Westphal, der håber at sønnen får samme interesse for landbrug som sin far og farfar.

Claus Westphal er selv uddannet agrarøkonom og ansat hos sin far Orla Westphal, som ejer Viemosegaard. På gården har de omkring 400 søer og leverer årligt omkring 14.000 slagtesvin til Danish Crown. Derudover drivers der 140 hektar med henholdsvis hvede, byg og raps.

"Vi er nu færdige med at høste det hele, og alle udbytter er over middel, så vi er godt tilfredse", oplyser Claus Westphal og fortæller, at de hos dem ikke har været så hårdt ramt af regnen, som de har så mange andre steder.

"Vi har ikke høstet noget med en vandprocent over 16 procent", siger han.

Officielle tal: Høsten 2017 rammer rekordniveauMark 14. december · 08:47

Til at høste har de en Claas 202 Mega, samt en John Deere 6115.

"Jeg sidder i mejetærskeren og min far kører fra", siger Claus Westphal og afsløre, at der snart vil ske et generationsskifte på gården.

"Jeg har planer om at overtage bedriften inden for nær fremtid", fortæller han.

Om hans søn Hector en dag går hen og bliver tredje generation på gården, kan kun tiden vise.

"Det ville da være rart, hvis det kunne ske", siger Claus Westphal.

Med de indsendte billeder deltager Orla Westphal i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu