Høstholdet sender sms og får leveret hjemmelavet mad i marken

På Nørbygård i Haderslev bliver der sørger Annemette Bonde særdeles godt for høstholdet og alle dem der knokler.

Når kornet er modent og vejret er godt, er det med at få udbyttet hjem. Det betyder ofte lange dage og mange timer i marken og mindre tid til aftensmad og hygge.

Nørbygård i Haderslev er Annemette Bonde godt klar over at hendes mand Benny og to sønner Jes og Kristian ikke har tid til at komme hjem til aftensmad, så i stedet sørger hun for at bringe maden ud til dem og hele høstholdet.

Mor bringer ud

"Hver eneste gang vi laver noget, er min mor klar til at servicerer hele holdet. Vi har sådan en gruppe sms, hvor hun skriver ud til os alle og så skal man inden kl. 15.00 melde tilbage hvor man befinder sig og hvor meget mad man ønsker og evt. om der er noget man ikke kan lide", siger Jes Bonde.

Annemette Bonde går derefter i køkkenet og tilbereder mad til de sultne mænd. Herefter bliver det hele pakket sirligt i bakker med navn på og bragt ud, hvor de nu engang befinder sig.

"Hun plejer at skrive 10 minutter inden hun kommer ud til os på de forskellige adresser. Det er virkelig dejligt og hun formår altid at lave noget lækkert. Der er også altid dessert i form af kage eller andet, samt drikkevarer med", siger Jes Bonde.

Planteavl, svin og kyllinger

Norbygaard.dk består af fem gårde, hvor der er produktion af grise på tre af dem, opstaldning af heste på den fjerde og produktion af kyllinger på femte.

Fødevareproduktionen består af 750 årssøer med produktion af slagtegrise. Herudover drives der en kyllingproduktion, hvor familien årligt producerer 900.000 kyllinger. Udover kødproduktionen driver der cirka 850 hektar planteavl med majs, hvede, byg, hestebønner, havre og raps.

Alle afgrøder bruges til foder, på nær rapsen som sælges.

ekstra energi

Annemette Bonde har lavet mad til gårdens medarbejdere lige så længe 27-årige Jes Bonde kan huske og inden da var det hans farmor der gjorde det. Til dagligt arbejder Annemette Bonde på kontoret på gården og står også et par timer om ugen i den lokale blomsterforretning. Og så sætter hun en ære i at sørge for sin mand, sønner og alle deres ansatte.

"Hun går virkelig op i at forkæle os og der bliver virkelig også sat pris på det. En af vores unge medhjælpere bliver gerne et par ekstra timer, så han lige kan nå at få mad med", siger Jes Bonde og fortæller at man efter et godt hjemmelavet måltid mad, igen har energi nok til at kunne give den en skalle på de lange dage.

"Når vores medarbejdere knokler så hårdt, er det kun fair der bliver sørger godt for dem. De kender allesammen min mor. Hun er jo også nysgerrige på hvad vi går og laver, og kan godt lide at komme ud og se til os og følge med i hvad der rører sig, siger han.

I dag torsdag er det regnvejr i Haderslev og arbejdsdagen slutter derfor kl. 16.00.

"Der er ingen fælles aftensmad i dag. Heldigt nok for Annemette er i Skotland indtil i morgen", siger Jes Bonde.

Jes Bonde deltager i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' med sin billeder.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle