Høstmedhjælper og livsnyder flyver med drone i vårbyggen

I Hadsund har en høstmedhjælper filmet den sidste dag af vårbyg-høsten med drone.

På bedriften Poulsenseje nær Hadsund har Tom Thygesen været forbi og hjælpe til med at få høstet den sidste omgang vårbyg af sorten Planet. Ejerne af bedriften Martin og Calle Lybæk havde brug for hjælp, og så kommer Tom Thygesen gerne.

"Vi hjælper hinanden herude på landet, så hvis nogen kommer bagud og har brug for hjælp, så kommer jeg gerne og giver med hånd med, hvis jeg altså ikke selv står midt i høstarbejdet", siger Tom Thygesen.

Byggen har givet et udbytte på 8 ton pr. hektar med en vandprocent på 15. Kornet bliver lagt på lager indtil videre, for priserne er for lave til et salg lige nu. Nu mangler Poulsenseje kun at høste 20 hektar raps, som er blevet skårlagt.

Filmer landbrug og maskiner

Tom Thygesen har selv været landmand i over 40 år på sin egen mindre bedrift med 20 hektar planteavl. På sine ældre dage er han trådt fra på arbejdsmarkedet og har i stedet opskaleret til 37 hektar, som han bruger noget af sin tid på. Derudover kalder han sig for livsnyder og droneflyver.

"Jeg går og nyder livet og flyver med min drone. Jeg laver alle mulige ting med dronen, hvor jeg filmer det, folk vil have - det kan være en reklamefilm for en maskinstation eller landbruget som her", siger Tom Thygesen.

Han har da også investeret i noget godt udstyr, der kan filme nogle skarpe billeder. For når man nu skal flyve med drone, så kan man ligeså godt gøre det ordentligt, siger han.

På sin egen lille bedrift har Tom Thygesen fået overstået årets høst, hvor han blandt andet havde hvede, rug og byg. Især byggen gav et godt udbytte, hvilket formentlig skyldes de gode vejrforhold med gode mængder regn og meget sol på falderebet, siger han.

Nu mangler han blot at så de sidste efterafgrøder, og så er der en lille pause fra markerne.

"Jeg mangler kun at så på fem hektar, og det tager kun et par timer, og så er det ovre. Men jeg synes, der mangler noget fleksibilitet med de efterafgrøder, for fristen allerede 20. august er alt for tidligt. For nogen kan høsten trække til 20. august eller senere, og så har man travlt", siger Tom Thygesen.

Med den indsendte video deltager Tom Thygesen i 'Skyd Høsten bedste høstvideo'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle