Hakket kylling trækkes tilbage efter fund af salmonella

Hakket kyllingekød solgt i Coop-butikker og Rema 1000 i hele landes kaldes tilbage, da der er fundet salmonella.

Der er blevet påvist salmonella i hakket kyllingekød produceret af virksomheden HKScan. Derfor opfordres kunder til at kassere kødet, der er solgt i butikker landet over, eller levere det tilbage til supermarkedet.

Det oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

"HKScan Denmark har i en egenkontrolprøve af kyllingekød benyttet til produktion af hakket kyllingekød påvist salmonella. Virksomheden trækker derfor det hakkede kød tilbage," lyder det.

Specifikt drejer det sig om flere forskellige pakker med hakket kylling.

Der er tale om pakninger fra varemærket Coop i både 1000 gram og 400 gram portioner. Kyllingen er i de store pakker produceret 21. og 22. februar, mens der er tale om en produktionsdato fra 21. februar for de mindre pakker. I begge tilfælde har kødet en fedtprocent på syv til 10.

Kødet er solgt i Coop-butikker i hele landet.

Derudover kaldes også "Hakket kylling/Lasagne" fra mærket Rose tilbage. Produktet er i en pakke på 400 gram og er produceret mellem 21. og 22. februar. Pakkerne er solgt i Netto-butikker landet over.

Yderligere kaldes hakket kylling i pakker på 450 gram fra mærket Smagfuld tilbage. Kødet er produceret 21. februar. Kødet er blevet forhandlet af Rema1000 butikker i hele landet.

Virksomheden råder kunder, der har købt kyllingekødet, til at kassere det eller levere det tilbage til butikken, hvor de har købt pakken.

"Hvis kødet ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella. Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber," advarer Fødevarestyrelsen.

Kunder skal være opmærksomme på, at de angivne datoer er produktionsdatoen - altså hvornår kødet er pakket.

Emneord

salmonella

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle