Halloween falder tidligt i år – græskar modne to måneder for tidligt

Mette og Anders Lundsgaard på Nyenstad på Fyn har for sjov sået græskar, som kunne bruges til halloween i børnehaven. Men græskarrene er allerede modne – to måneder før halloween.

"Vi skal lige have fortalt græskarrene, at det jo først er halloween om to måneder", siger Mette Lundsgaard.

Hun og hendes mand Anders Lundsgaard såede for sjov i foråret 500 græskarfrø ud, med planer om at sælge græskarrene op til halloween.

Men ligesom resten af afgrøderne i år er græskarrene modnet før tid – to måneder før halloween i slutningen af oktober.

"Alle græskar er modne nu. Vi må lave en sjov kampagne, om at halloween er flyttet til en 'dansk dato'", siger Mette Lundsgaard. 

Græskarrene på Nyenstad er heldigvis kun sået for sjov ved siden af bedriftens svineproduktion, som underholdning til de lokale børn i området i efteråret.

"Vi har ikke nogen Plan B. Jeg tror bare, at vi ser, hvad der sker ude på marken. Og glipper det, er det kun de stakkels unger i den lokale børnehave og skole, som skal købe græskar et andet sted", siger Mette Lundsgaard. 

Mette Lundsgaard deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle