Halmformand stiller op for Danmarksdemokraterne

Landmand Erik Engholm Poulsen, formand for Danske Halmleverandører, stiller op til Folketinget for Danmarksdemokraterne.

Erik Engholm Poulsen, landmand og formand for Danske Halmleverandører, er kandidat til Folketinget for Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne.

Han stiller op i Østjyllands storkreds.

Erik Engholm Poulsen (60) har tidligere været aktiv i Venstre og sad i en periode som amtspolitiker og udvalgsformand det daværende i Århus Amt.

Det er dog første gang, han stiller op til Folketinget og nu gælder det Danmarksdemokraterne.

- Jeg har nok flyttet mig på nogle ting og jeg synes godt om Inger Støjbergs jordnære tone og udstråling, - hun taler direkte til danskerne, som de er flest. Jeg er selv autodidakt som politiker og glemmer ikke, hvor jeg kommer fra, siger Erik Engholm Poulsen.

- Danmarksdemokraterne passer som fod i hose til mig og det, jeg gerne vil stå for og arbejde for.

Energi og klima

Erik Engholm Poulsen fremhæver  klima- og energipolitik som et felt, han især kunne tænke sig at arbejde politisk med, hvis han bliver valgt til Folketinget.

- Det er klart, at som halmformand er klima- og energiområdet et hjertebarn for mig. Jeg vil utrolig gerne være med til at finde løsninger på den situation, vi står i, med stigende energipriser. For mig er der slet ingen tvivl om, at landbrugets biomasse skal endnu mere i spil, så vi hjælper både os selv og hele samfundet.  Landbruget er en del af løsningen i energipolitikken – den sammenhæng vil jeg bruge politisk.

Måske en måneds orlov

Erik Engholm Poulsen forbereder sig nu så småt på den kommende valgkamp, som i det nye parti kører efter princippet selvgjort er velgjort.

-  Jeg skal selv ud og købe valgplakater og finde finansiering.

Han har dog allieret sig med en kampagneleder – sin voksne datter. Alligevel er han på det rene med, at valgkampen bliver en travl tid. Derfor overvejer han at søge en måneds orlov fra arbejdet som formand for Danske Halmleverandører.

- Jeg har stærkt på fornemmelsen, at det bliver et fuldtidsarbejde at være i valgkamp.

Erik  Poulsen mener selv, han har en realistisk chance for at opnå valg. 
I de seneste meningsmålinger står Danmarksdemokraterne til at blive det fjerdestørste parti med 20 mandater.

-   Jeg mener, jeg har en reel mulighed, men det forudsætter, at de østjyske landmænd vil bakke mig op.

Halm og grise

Erik Poulsen driver i dag et landbrug med 300 søer og full line produktion af slagtegrise på den naturskønne halvø Helgenæs på Djursland.

Han driver cirka 350 hektar, laver maskinstationarbejde og afsætter cirka 4.000 tons opkøbt halm på årsbasis.

Erik  Poulsen har i mange år været aktiv i landbrugets organisationer og var tilbage i tiden blandt andet formand for det daværende Aarhus-Hadsten Landboforening. 

I en periode sad han  i bestyrelsen for Dansk Landbrug, hvor han i 2008 stillede op til posten som viceformand. Han blev ikke valgt og året efter indgik Dansk Landbrug i den sammensmeltning af landbrugsorganisationer, der førte til dannelsen af Landbrug & Fødevarer.

Erik Engholm Poulsen blev formand for Danske Halmleverandører i foråret 2020, hvor han afløste den tidligere,  mangeårige halmformand Hans Stougaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle