Halmleverandører vil hjælpe med at frigøre Danmark fra russisk gas

Danske Halmleverandører bakker op om de partier, der søndag indgik kompromis om dansk sikkerhedspolitik, hvor en del omhandler, at i i Danmark skal blive uafhængig af russisk gas.

Søndag har Regeringen sammen med Venstre, De Konservative, Radikale Venstre og SF indgået kompromis om dansk sikkerhedspolitik, hvor en del omhandler at vi i Danmark skal være fri for gas fra Rusland.

Det mål bakker man op hos Danske Halmleverandører. Her mener man netop, at man har et produkt, der kan hjælpe til den dagsorden. 

I en pressemeddelelse fra halmleverandørerenes forening, lyder det fra formand, Erik Engholm Poulsen:

"Der findes flere forskellige metoder til at mindske afhængigheden af gas, hvor reduktion af gasforbrug i fjernvarmesystemer og skifte til halmkedler er en. Samtidig findes teknologier der kan omdanne halm til gas. Det kan være ved anvendelse i biogasanlæg, pyrolyse eller HTL samt mikrobølgeteknologi, der alle giver en gas, som kan oprenses til naturgaskvalitet og erstatte den russiske gas, eller et brændsel som kan erstatte naturgas", siger han.

Ifølge halmformanden er en løsning er at give nemmere adgang til udskiftning af gaskedler på fjernvarmeværker til halmkedler. Det vil give en hurtig reduktion i anvendelse af gas til fjernvarme.

Samtidig bør der ifølge Danske Halmleverandører gives mulighed for at mindre landsbyer med individuelle naturgasfyr, nemmere kan omstilles til fjernvarme baseret på en halmkedel, hvilket også vil reducere forbruget af gas.

"Der bør endvidere sættes fokus på andre teknologier, når regeringen og forligspartier den kommende tid, sætter fokus på hvordan målet om uafhængighed af russisk gas skal blive virkelighed", siger Erik Engholm Poulsen.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle