Halvårsregnskab: Danish Crown når vigtigt mål om 60 øre - og mere til

Danish Crowns halvårsregnskab viser stærk indtjening - og det meget omtalte strategimål er pludselig nået.

Danish Crown har det sidste halve år leveret på sin meget omtalte målsætning om at levere en merbetaling til de danske andelshavere på 60 øre per kilo.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab fra slagteriselskabet.

Helt præcist endte merbetalingen i forhold til det EU-indeks, som Danish Crown selv har sammensat som konkurrenceparameter på 112 øre/kg - hvis man forudsætter en uændret restbetaling.

Dermed slår selskabet sit mål om en merbetaling på 60 øre per kilo med 29 øre.

Når der ikke er tale om en dobbelt-op i forhold til målet, skyldes det, at adm. direktør Jais Valeur og co., da målet i sin tid blev sat, lå på 23 øre per kilo i merpris i forhold til den tyske, spanske og europæiske svineafregning.

Mindste mer-betaling lyder altså på 83 øre per kilo, hvis 4WD-strategien skulle kunne tjekkes af som  opnået.

Koncernens vigtigste nøgletal

Målet om merbetalingen blev sat i november 2016 af formand Erik Bredholt og Jais Valeur.

Slagterikoncernens formand betegnede dengang målet som det nye, vigtigste nøgletal for selskabet.

Dengang var strategien, at de 60 øre per kilo skulle nås ved udgangen af 2021. Men de massive problemer med det nu frasolgte Tulip Ltd i Storbritannien fik i 2018 koncernen til at udsætte målet med to år.

Nu har merbetalingen altså være en realitet set over det sidste halvår.

"Vi har haft et virkelig stærkt halvår med en bredt funderet fremgang, der bygger på en kombination af en fortsat god afsætning af grisekød til Kina, frasalget af Tulip Ltd. i Storbritannien og ikke mindst en generelt stærk performance i koncernen", udtaler Jais Valeur i en pressemeddelelse.

Her fremhæver han dog, at hele indsatsen nu handler om at afbøde påvirkningen på forretningen fra corona-krisen.

Faktaboks

Danish Crowns EU-indeks

  • EU-indekset blev opfundet i 2016 af Danish Crown.
  • Man ville gøre op med sammenligningen med den tyske notering og i stedet brede den ud til at omfatte de fire største slagterinationer i EU.
  • Derfor omfatter indekset Tyskland (vægt 44 procent), Spanien (28 procent), Frankrig (17 procent) og Holland (14 procent).
  • Hvert land tæller i forhold til deres samlede svineproduktion og både private og andelsejede slagterier indgår i beregningerne.
  • Målet var at ligge 60 øre per kilo bedre end indeket - og vel at mærke 60 øre per kilo over det daværende niveau, hvor man var foran med 23 øre per kilo.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle