Halvvejs gennem auktion: Kun hvert fjerde minkskind sælges

Kun 6 mio. skind solgt indtil nu i år. Sidste år lød salget på 40 mio. skind.

Endnu engang må minkavlerne kigge langt efter likviditet.

Halvvejs gennem Kopenhagen Furs online skindauktion, der startede torsdag i sidste uge og slutter i den kommende weekend, tegner salget igen til at blive en kold klud i ansigtet på de mange minkavlere, der står og mangler likviditet.

På auktionens første tre dage blev kun 23 procent af de udbudte skind solgt. Det er en bedring i forhold til den foregående auktion i juni, hvor kun 8 procent af skindene blev solgt, men det er stadig meget langt fra tidligere tiders salgsprocenter, der i en årrække konstant lå på 100 eller lige derunder.

Indtil nu har salgspriserne været det, som Kopenhagen Fur kalder "faste priser". Ifølge kommunikationschef Søren Jespersen, betyder det samme priser som på den foregående auktion, hvor prisen i gennemsnit landede på 135 kr. pr. skind.

Kopenhagen Fur forklarer det sløje salg med ”corona-krisen, der forplanter sig på pelssalget”.

"De store pelsfabrikanter er så småt kommet i gang igen, men de kører kun på 40 procent af deres kapacitet, og de mindre fabrikanter ligger stille, så behovet for råvarer er lige nu begrænset", siger adm. direktør Jesper Lauge Christensen, Kopenhagen Fur.

I 2019 aftog det globale marked samlet 40 mio. minkskind, og indtil videre er der i år solgt knap 6 mio. minkskind på de internationale pelsauktioner, og Kopenhagen Furs auktionssæson er stærkt påvirket af situationen. Årets første auktion i februar blev aflyst, og de efterfølgende auktioner i april og juni blev holdt digitalt.

Juli-auktionen er en kombination af et fysisk eftersyn af de udbudte skind og salg på en digital platform. Det var planen, at auktionen også skulle være holdt fysisk, men et fornyet udbrud af corona i Beijing skabte så meget usikkerhed for de tilrejsende kunder, at salget i stedet blev fastholdt digitalt.

"Udbruddet i Beijing og nu udsigten til en tredje fase af corona i Hongkong har igen skabt fornyet usikkerhed om udviklingen i den kommende tid, og udsigterne til en normalisering bliver hver gang lidt længere", siger Jesper Lauge Christensen.

Kopenhagen Fur har planlagt yderligere to auktioner i år. Den næste bliver i august med eftersyn fra den 10. august og salg i dagene 17.-26. august. Auktionen bliver som udgangspunkt holdt som en fysisk auktion. Årets sidste auktion holdes 20.-29. sepember med eftersyn fra 14. september.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle