Halvvejs igennem minkauktion: Håb om prisstigning er væk

Let stigende salgsprocent giver lidt optimisme.

Der kommer ikke den mærkbare stigning i prisen på minkskind på Kopenhagen Furs auktion, som minkavlere over hele verden har gået og håbet på.

Det er det billede, der tegner sig her godt halvvejs gennem årets sidste og ti dage lange skindauktion i Glostrup.

Status på salgsprisen er efter fem en halv dages auktion, at prisen er den samme som i august nemlig cirka 150 kr. i gennemsnit for et dansk skind og lidt lavere for de udenlandske skind

”Vi sælger skind. Det betyder, at der er et marked, og det er vi lykkelige for. Men når det er sagt, så mangler vi stadig meget, før det løber rundt at være minkavler,” siger Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur.

lille plus på salgsprocent

Salgsprocenten på auktionen ligger foreløbig på 88 procent i gennemsnit, og det er en lille stigning i forhold til august-auktionen, hvor den var 74 procent.

Om der kommer en forbedring af situationen, frem til den næste auktion holdes i slutningen af februar 2021, er ikke til at sige.

”Der er lang tid til februar. Der kan ske meget på de næsten fem måneder, der er til vi holder den næste skindauktion. Tænk på, hvor meget der er sket bare det seneste halve år med corona. Det er umuligt at sige noget om, hvordan det ser ud om fem måneder,” siger Tage Pedersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle