Hans samler nye idéer til bedriften op overalt, hvor han kommer

Overalt, hvor Hans Sørensen kommer, suger hans nysgerrighed nye idéer til sig, om det så er fra direktøren, ingeniøren eller i hvor han er sammen med folk.

Hans Sørensen er udpeget som Fremtidens Landmand inden for teknologi, fordi han er foran de fleste i forhold til at udnytte ny teknologi til præcisionslandbrug. Men selv om han ifølge sine rådgivere er foran mange i at udnytte teknologien, har han konstant antennerne ude for at lære mere af andre.

"Mit netværk er meget bredt. Jeg ser, hvad andre brancher gør, og sparrer med mine kammerater om det. Både i forhold til teknologi og papirarbejde", siger han.

Kammeraterne er ikke kun landmænd. Det er også folk fra byggebranchen, montører og folk fra virksomhederne, han handler med, og dem han møder til sport, sammenkomster og lokale arrangementer.

"Vi er mange forskellige her i nabolaget, lige fra til ingeniører og montører til direktører og landmænd. Jeg hører tit noget, jeg grubler videre over, hvordan jeg kan udnytte, derhjemme", siger han.

Bred vennekreds

De brede vennekreds er også kilde til inspiration i landbruget.

"Jeg henter mange ideer hos familie og venner, som giver gode diskussioner og stor inspiration", siger han.

Ofte går han hjem og søger mere information på nettet. Finder måske en video fra Danmark eller udlandet på YouTube og bygger hele tiden på.

"Jeg læser selvfølgelig også om, hvad andre landmænd gør, og får inspiration. Måske kopierer jeg idéen, plukker i den, bygger på eller piller noget af, så den kan bruges her. Jeg vender det også med mine medarbejdere, som giver mig mange idéer", siger han.

Der er meget pionerarbejde inden for præcisionslandbrug. Hvordan sikrer man for eksempel, at marken gradueres, så den bliver ensartet? Formlen skal man selv være med til at udvikle.

Markerne er nu så langt, at han kan se, at det faktisk er lykkedes godt at ramme den balance i år, men selvfølgelig skal der justeres.

Åbenhed giver læring

I forhold til økonomi deltager han i en landsdækkende erfagruppe, der består af 8-10 svineproducenter, som mødes tre gange om året, lægger deres økonomiske resultater frem for hinanden og diskuterer dem.

"Det lærer man meget af, og informationerne bliver inden for gruppen", siger han.

Det er alle travle folk, så de har hyret en tidligere rådgiver til at være tovholder og lave et godt dagsprogram med indlægsholdere, så de også får input udefra, når de mødes.

Udstillinger

Hans Sørensen er også fast gæst på Agromek eller Agritechnica for at se de nyeste opfindelser målrettet landbruget. Han er heller ikke bleg for at bruge den traditionelle rådgivning.

"Jeg tager rigtig mange beslutninger på baggrund af "Registreringsnettet" hos Seges, men jeg bruger min teknologi til at ramme mere præcist og målrettet i forhold til de problemer, der nu er", forklarer han.

Hos sin lokale rådgivningsvirksomhed, Velas, deltager han bl.a. hvert år i Guldkornskurset, hvor de dem, der går op i kornproduktion deltager år efter år.

Faktaboks

Fakta om Kærbygaard

  • 540 hektar
  • Produktion af 14.000 slagtesvin 30-100 kg
  • Dyrker præcisionslandbrug til fingerspidserne
  • Dyrker korn, raps, engrapgræs, strandsvingel, rajgræs, pakchoi, timian, rucola, skorzonerrod, iberis og spinat
  • Udlejning af hestestald til 12 heste med tilhørende ridehus og ridebane
  • Hans Sørensen er 46 år, er gift med Anne Marie og har børnene Nicoline og Niels Christian på 14 og 16 år

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle