Hardis danske selskab laver endnu et stort million-minus

Der er stadig underskud hos Hardi, men resultatet er en forbedring i forhold til sidste regnskab.

Hardi, der producerer og sælger sprøjter, må igen notere sig for et underskud i 2021/22.

Det viser det nye regnskab for den danske del af virksomheden, Hardi International A/S, som netop er offentliggjort.

Hardi International A/S er en del af den franske maskinkoncern Exel Industries. 

Hardi International, som har en stor dansk produktion og hovedkontor på Falster, har gennem de sidste år leveret en række underskud i det danske selskab.

For regnskabsåret 2021-2022 endte bundlinjen igen i rødt, denne gang på -39,6 millioner kroner, hvilket dog er en forbedring i forhold til sidste års -54,9 millioner kroner.

Over de sidste seks år har det danske selskab lavet et samlet minus på 293,1 millioner kroner.

Det har fået Hardis ledelse til at udarbejde en strategisk køreplan over de næste fire år, der skal "bringe koncernen tilbage i overskud". 

Årets resultat er nemlig "værre end forventet". 

Nødvendigt med prisstigninger

Det er blandt andet mangel på råvarer og komponenter, der gør det svært at følge med i produktionen, der har udfordret indtjeningen hos Hardi.

I flere tilfælde, er man også på grund af en usædvanlig høj efterspørgsel kommet til at sælge maskiner og sprøjter til en for lav pris:

- Kostpriserne er steget markant, og vi har set det nødvendigt at justere salgspriserne flere gange i løbet af året. Grundet de førnævnte meget høje ordrebeholdninger solgt forud for nødvendige prisstigninger, har kostprisstigningerne hæmmet årets indtjening væsentligt, skriver ledelsen.

At der har været øget efterspørgsel efter Hardis produkter bakkes også op af tallene.

Omsætningen er i regnskabet opgjort til 512,5 millioner kroner, hvilket er en væsentlig forøgelse i forhold til forrige år, hvor omsætningen lige rundede 486 millioner kroner, og det højeste de sidste fem år.

Til det skriver ledelsen i regnskabet:

- De globale forsyningskædeudfordringer blev ikke væsentligt forbedret i år og har dermed resulteret i skuffende forsinkelser i leverancer til vores kunder fra vores fabrikker i Danmark og Australien.

- Selvom vi forventede, at sidste års øgede gennemløbstider ville fortsætte ind i dette regnskabsår, har manglen på kritiske råmaterialer og komponenter samt begrænsninger i at tiltrække den nødvendige arbejdsstyrke resulteret i yderligere stigninger i leveringstider, skriver ledelsen i regnskabet.

Forventer høj efterspørgsel

Af regnskabet fremgår det også, at egenkapitalen hos Hardi International er faldet fra 115 til lige over 72,5 millioner kroner.

Krigen i Ukraine efter Ruslands invasion har også haft den konsekvens hos Hardi, at det har været nødvendigt at omdirigere en del af sine leverancer til andre dele af Europa, lyder det.

Hardi forventer fortsat en høj efterspørgsel i 2023 og en forbedring af resultaterne i det seneste regnskab, lyder det.

- Lagerbeholdningerne hos flere af vores importører og forhandlere er fortsat med at falde i løbet af året og repræsenterer en høj efterspørgsel på markedet, skrives der.

- I forhold til ledelsens forventninger til det kommende års salg, baseret på den meget høje ordrebeholdning, der går ind i 2022- 2023, forventer vi øget salg og indtjening i det næste regnskabsår sammenlignet med 2021- 2022.

Hardi udvikler, producerer og sælger sprøjter og sprøjteudstyr til primært landbrugsindustrien.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle