Hel årgang på landbrugsskole har samlet ind til skolens eneste mink-elev

En hel årgang på Kjærgård Landbrugsskole har samlet ind til skolens eneste mink-elev. Fredag overraskede de ham på praktikstedet, for at vise deres medfølelse over, at han ikke længere kan gå efter drømmejobbet.

Fredag formiddag parkerede der pludselig en uventet masse biler foran en minkfarm ved Årre.

Ud af bilerne steg 15 unge landbrugselever og deres underviser Ole Wind fra Kjærgård Landbrugsskole. De 15 elever og Ole Wind var taget ud til minkfarmen for at vise deres støtte og medfølelse med deres kammerat og tidligere elev, Kasper, der lige nu er i praktik på minkfarmen, hvor der indtil i sidste uge var 15.000 dyr. 

Men med regeringens beslutning om at aflive alle danske mink og de facto lukke den danske minkbranche, har flere landbrugselever, der var i gang med eller drømte om et speciale i mink, nu måtte se sig om efter en anden fremtidsdrøm.

"Vi ville gerne tage ud og overraske ham, fordi han har brug for støtte i den her svære tid. Jeg tror og håber på, at vi kan gøre ham glad ved at vise, at vi er så mange, der støtter ham", siger 17-årige Kristian Kaas, der går på årgang med Kasper på Kjærgård Landbrugsskole.

"Det er jo ikke kun Kasper, det er svært for, men nu er det ham, vi kender rigtig godt og gik sammen med hver dag på skolen. Så det var her, vi kunne gøre lidt", siger Kristian Kaas.

Hele årgangen har samlet ind

Faktisk har hele årgangen på skolen samlet sammen til en gavekurv til Kasper, og omkring 15 af eleverne tog fredag ud for at overraske deres kammerat.

"Det var faktisk hele årgangen, der gerne ville vise deres støtte, men ikke alle har kunne få fri. Så med gavekurven med lidt sødt sager kunne alle være med til at vise deres støtte, selvom de ikke kunne komme herud", siger Kristian Kaas, der selv er i praktik på et mark- og kvægbrug ved Outrup i samme område i Vestjylland.

På minkfarmen er arbejdet gået i gang med at vaske og rense de tomme minkhaller. Og netop derfor har der nok også været brug for et ekstra klap på skulderen, vurderer Ole Wind, der er meget stolt af sine elever.

"Jeg synes, det er imponerende, at de har fået det stablet på benene og viser den sympati over for deres kammerat", siger Ole Wind, der er studievejleder og lærer på Kjærgård Landbrugsskole.

Mellem 10 - 20 landbrugselever har været i gang med at specialisere sig inden for mink. 

Emneord

coronavirus mink , Top2

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle