Hele verden fejrer mælkens dag

En kampagne på de sociale medier kommer til at køre hele verden rundt, når dette års mælkens dag løber af stablen.

Fra Irland til Sydkorea til Mexico, Italien og Etiopien.

Hele verden fejrer lørdag mælkens dag den 1. juni.

'World Milk Day', som dagen er døbt, blev etableret i 2001 af FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) for at anerkende vigtigheden af mælk som en global fødevare.

Sidenhen er den hvide drik blevet fejret hvert år. I år markeres begivenheden med en række videoer og andre digitale initiativer, som sætter fokus på mælkens betydning for ernæring, madkultur og samfundsudvikling.

Sidste år blev dagen markeret ved 586 events i over 72 lande kloden over. To af dem blev holdt i Danmark, i Kolding og København, hvor Mejeriforeningen arrangerede blandt optræden af Mika og Tobias, der lavede landeplage-sagen 'Ikke mere mælk'.

Kampagne på de sociale medier

I år er kampagnen primært digital i Danmark, men der afholdes i alt 144 mælke-events verden over.

"Store og små mejerier, mælkeproducenter og mejeriorganisationer i det meste af verden er involveret i kampagnen, og det jo flot, at man på tværs af landegrænser, kultur- og sprogforskelle kan samles om et sådant initiativ. Det bliver spændende at følge," udtaler Louise Poulsen, projektleder i Mejeriforeningen i en pressemeddelelse.

"Ud over film og andre materialer fra Global Dairy Platform er det i høj grad meningen, at folk skal dele deres egne historier, film og billeder om mælk på de sociale medier", fortsætter hun.

Man kan følge og bidrage til kampagnen på Facebook, Twitter og Instagram med de to hashtags #WorldMilkDay og #EnjoyDairy.

Faktaboks

Mælkens dag

  • Mælkens dag blev i 2001 lanceret af FN’s fødevare- og landbrugsorganisation FAO med det formål at øge folk opmærksomhed på mælk og mejeriprodukters næringsmæssige og økonomiske betydning.
  • Sidste år blev dagen markeret ved 586 events i 72 lande over hele kloden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle