Her er årets vinder af Skyd Høsten: Ekstra sjov høstfest i støbeskeen

Driftsleder på gården Redet i Hjallerup, Niels Brocks Østergård, vinder Skyd Høsten-konkurrencen 2021.

Medarbejdere og hjælpere på gården Redet i Hjallerup kan godt begynde at skrue op for forventningerne til årets høstfest.

Driftsleder på gården, Niels Brocks Østergård, står nemlig bag årets vinderbillede i Skyd Høsten-konkurrencen.

Torsdag fik han overrakt hovedpræmien i konkurrencen – en check på 25.000 kroner sponsoreret af forsikringsselskabet Gjensidige.

"Jeg tror helt sikkert, at vi vil bruge pengene til at gøre høstfesten ekstra sjov med underholdning udefra", siger Niels Brocks Østergård.

Til gengæld må de ansatte og hjælpere belave sig på at vente nogle måneder endnu. For selv om høsten for længst er ovre på mange bedrifter rundt i Danmark, fortsætter høstteamet indtil november hos gårdejer Per Lykkegaard, der driver et landbrug med 2.200 hektar jord i Vendsyssel.

Nu venter kartoflerne

"Vi har en hel del kartofler, og kartoffelhøsten er kun lige begyndt – vi har i hvert fald 2½ måned endnu«, siger driftsleder Niels Brocks Østergård om de 450 hektar kartofler til stivelse, der skal høstes over de kommende måneder og fortsætter: »Faktisk fortsætter vi med juletræer, men vi holder dog høstfesten i november".

Vinderbilledet viser hans søn, Johan, der er fire år, der lige en sidste gang skulle sige godnat til mejetærskeren en sen sommeraften i juli.

En eviggyldig historie

Billedet fortæller den eviggyldige historie om begejstringen for store maskiner, høst og landbrug. Johans øjne lyser af begejstring, og igennem sønnen genoplevede Niels Brocks Østergård den begejstring, han selv mærkede som barn, fortalte han til LandbrugsAvisen, da billedet vandt i uge 30. Dengang blev en kage med et print af billedet blev sendt afsted til deling på gården.

"Jeg husker godt, at høsten var en spændende tid, da jeg selv var barn. Jeg er næsten opvokset på en traktor og har tit siddet ved siden af mine forældre dér", lød det fra Niels Brocks Østergård.

Johan var også med, at da checken torsdag blev overrakt i Hjallerup forleden.

"Men det var nok lidt nemmere for ham at forstå, at vi havde vundet, da vi spiste kagen, hvor der var printet et billede af ham på", siger Niels Brocks Østergård.

Medarbejdere og hjælpere på gården kommer til at fejre en høst, der overordnet set var lidt under middel, forklarer Niels Brocks Østergård.

"Vintersæden var en pil op, vårsæden en lille pil ned", siger han.

Videovinder i Thy

Vinderen af årets høstvideo bliver Frederikke Guld, der havde klippet en video fra høsten på gården Nesager i Frøstrup.

Her var hele familien hjemme for at hjælpe Frederikkes svigerfar, John Pedersen, med høsten. Videoen vinder, fordi den emmer af høstbegejstring og sammenhold, der for mange – ud over et godt udbytte, naturligvis – er noget af det vigtigste, når årets høst skal i hus. »Ej, hvor er det fedt. Jeg ryster helt«, lyder det, da hun får nyheden.

"Jeg er rigtig glad for rosen og kommentarene til videoen. Det er faktisk første gang, jeg har fløjet sådan rigtigt med dronen. Den er helt ny", siger hun.

Skyd Høsten 2021 slut. Tak for alle bidragene, der gjorde årets høst endnu sjovere.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner

Faktaboks

Vinderne af Skyd Høsten 2021:

  • Vinder af 25.000 kroner: Niels Brocks Østergård, Hjallerup
  • Vinder af iPhone: Frederikke Guld, Frøstrup
  • Vinder af Sonos Move-højttaler: Sofie Hæstrup, Hirtsals
  • Vinder af valgfrit årsabonnement på LM-magasin:
  • Henning Sørensen, Roslev, Anette Toft Jensen, Nykøbing Mors, Anders Pedersen, Langeskov, Ann Pedersen, København Ø samt Ulrik Rasmussen, Ringe

Emneord

Skyd høsten 2021

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle