Her er kortet: Disse garanteres dispensation

NaturErhvervstyrelsen har nu offentliggjort kort, der viser, hvor landmænd kan søge om og få dispensation til at så efterafgrøder efter fristen uden at skulle dokumentere yderligere. SE STORT KORT NEDERST.

Det længede ventede kort, der viser områder, der har haft hårdt vejrlig og derfor garanteres dispensation til sen såning af efterafgrøder, er nu kommet.

Det er NaturErhvervstyrelsen, der nu har offentliggjort kortet.

Kortet viser de områder, hvor landmænd automatisk kan søge og få dispensation fra tidlig såning af efterafgrøder senest 20. august.

"Vi har med kortet forsøgt at gøre det så enkelt som muligt for landmændene at søge dispensation fra kravet. Kortet viser, hvor i landet der har været usædvanligt koldt, og hvor landmændene derfor har fået forsinket deres høst. De landmænd, som bor i et område, hvor de gennemsnitligt har haft minimum 12 dages forsinkelse, ligger inden for den blå zone på kortet," forklarer enhedschef Lotte Dige Toft, NaturErhvervstyrelsen.

Landmænd i andre områder kan også søge om dispensation, hvis de ikke kan nå at så til tiden, men skal så vedlægge dokumentation på enten hård kulde eller store mængder nedbør.

”Vi ved, at en række landmænd i andre områder også er berørt af usædvanlig vejr. Her er det typisk meget vådt vejr, som i kombination med deres afgrøder og jordbundsforhold giver problemer. De data har vi desværre ikke kunnet trække ind i kortet. Derfor er de landmænd nødt til at sende mere information til os, så vi kan vurdere, om de har stået i en usædvanlig situation,” siger hun.

Landmænd skal søge om dispensation til sen såning af efterafgrøder dem inden 1. september. De har derefter frem til 6. september til at få sået efterafgrøderne.

"Hvis de ikke kan nå det, så skal de fortælle os om det, så kan vi tage højde for det, når vi starter vores kontrol af efterafgrøderne 15. september,” siger Lotte Dige Toft.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle