Her er prisen for ejendomme i stort konkursbo efter griseproducent

De 25 ejendomme i Christian Nors-konkursboet blev købt af lokal forretningsmand

Den lokale forretningsmand Claus Bo Mørk har givet 153 millioner kroner for de 25 ejendomme i konkursboet efter griseproducenten Christian Nors.

Købet blev offentliggjort i starten af januar, og nu er handlen tikket igennem tinglysningen, skriver det lokale medie JP Viborg.

De 25 ejendomme og 875 hektar jord var samlet i selskabet RHG1 Aps.

Ejendommene ligger omkring Viborg, Karup og Mariager og omfatter blandt andet seks større griseejendomme og en række udlejningsboliger. 

Vil omlægge til læggekartofler

Den landbrugsuddannede Claus Bo Mørk ejer tekstiltrykvirksomheden Jetsport i Viborg. Derudover driver han ligeledes 1.350 hektar omkring Viborg med en produktion af læggekartofler. 

Alle aktiviteter – både Jetsport og landbruget – er ejet gennem Claus Bo Mørks personligt ejede selskab. Derfor er det ikke muligt at se økonomien bag aktiviteterne. Selve driften af de 1.350 hektar sker gennem selskabet Fruedal Agro ApS.

Ejendommene fra Christian Nors-konkursboet er ligeledes købt gennem det personlige selskab.

Claus Bo Mørk understregede over for LandbrugsAvisen ved offentliggørelsen af købet, at han ikke selv skal drive griseproduktion på ejendommene. De er forpagtet ud, og denne fortsætter som hidtil. 

- Vi kører videre med forpagtningen på staldene. Det har vi ikke planer om at ændre. Derimod skal vi selv drive jorden med i første omgang maltbyg og havre og så ellers majs til biogas, sagde Claus Bo Mørk til LandbrugsAvisen.

Der har tidligere været gulerødder og kartofler på jorden. Hensigten er ifølge Claus Bo Mørk at omlægge til læggekartofler, når der har været produktion af korn og majs i seks år. 

Kurator: Største ejendomsportefølje hidtil

Porteføljen i selskabet RHG 1 Aps blev sat til salg i sommer, efter Christian Nors gik konkurs med hele sin griseproduktion i februar sidste år som følge af de lave priser på smågrise.

Kurator i Christian Nors’ konkursbo, advokat Flemming Jensen, har tidligere kaldt porteføljen i RHG 1 ApS for den største ejendomsportefølje, han har haft til salg i sine 20 år som kurator - og muligvis det største konkursbo inden for landbrug i Danmark i flere år.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle