Her er racen, man kan leve af

Et ambitiøst kødkoncept og høje priser på eksportdyr bør få flere til at starte med anguskvæg, mener raceforeningens formand.

Hvis man gerne vil leve af kødkvægshold, bør man se nærmere på anguskvæg.

Sådan lyder det ikke overraskende fra raceforeningens formand Anders Lynge Kjær, Frøstrup, som savner flere kolleger med sorte og røde anguskvæg.

Igennem en årrække har dansk anguskvæg hittet på eksportmarkederne, og sammen med afsætningskonceptet Dansk Angus Kød er det med til at give en stabil indtægt, mener Anders Lynge Kjær.

Han peger bl.a. på racens evne til dels at lave naturpleje, dels levere kød med høj spisekvalitet.

"Som kødkvægsproducent handler det om at kunne producere kødet billigst muligt og sælge det dyrt. Og det mener jeg i al beskedenhed, at vi kan, når vi har kødkonceptet", siger Anders Lynge Kjær.

En anden levevej

Som hos flere andre raceforeninger for kødkvæg spejder han langt efter unge nystartere, som kan tage over efter erfarne landmænd.

Sammen med mulighederne for at udføre naturpleje mod betaling og afsætning af kød til en merpris ser han potentialer i, at anguskvæg kan blive et levebrød for unge, som ikke etablerer sig med traditionel landbrugsproduktion, også selv om eksportinteressen har løftet prisen på angusdyr.

"Jeg mener stadig, at investeringskalkulen er positiv, fordi alt peger på, at vi fortsat kan sælge dyr til høje priser både til levebrug og slagteri", mener han.

Faktaboks

  • Anders Lynge Kjær, Frøstrup
  • Formand for Dansk Angus Forening.
  • Selv landmand med 140 køer og næsten 730 hektar naturpleje.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.