Her er studiet som drengene ikke vil ind på

Ansøgere til dyrlægestudiet stiger endnu engang. Næsten 900 skal kæmpe om 180 pladser i kvote 1, men man regner kun med højst 10 procent drenge vil søge.

Den gode nyhed er, at flere og flere unge søger mod dyrlægestudiet, og arbejdsløsheden er ikke stor.

Den dårlige nyhed er så, at flere og flere unge bliver skuffede, for ud af næsten 900 ansøgere er der kun pladser til 190.

"Vi er selvfølgelig glade for, at så mange vælger at arbejde i vores branche, hvor der også er gode muligheder for at få et interessant job, bruge uddannelsen i udlandet og være med til at præge udviklingen  på rigtig mange områder", siger fagpolitisk konsulent Per Henriksen fra Den danske Dyrlægeforening.

Per Henriksen mener, at når der trods alt er så få mænd, der søger ind på studiet, så hænger det sammen med, at det kræver et meget højt gennemsnit, sidste år omkring 10, for at komme ind via kvote 1. Det appelerer til pigerne, mener han. For at prøve at ændre den udvikling, gav man adgang til flere kvote 2 ansøgere, altså hvor erhvervserfaring talte med som i kriterier for optagelse, men det har ikke hjulpet.

Foreningen ser ikke lige nogen nem udvej for at få andelen af mandlige dyrlæger op.

"Det er altid godt, hvis der er nogenlunde ligemange mænd og kvinder i et fag. Da jeg blev dyrlæge i 1979 var andelen af kvinder 20 - 30 pct., og de kunne godt blive set lidt skævt til, når de var ude hos landmænd,  men det blev fuldstændig gjort til skamme", understreger Per Henriksen.

Sidste år blev ialt 173 kvinder optaget mod 21 på Veterinærmedicinstudiet.

Flere søger ind på en vidergående uddannelse

I alt har 94.604 personer søgt ind på en videregående uddannelse. Det er syv procent flere end sidste år, hvor der var 88.754 ansøgere i alt.

De mest populære studier er stadig pædagog (5.910 ansøgere), sygeplejerske (5.112), medicin (4.462) og civilingeniør (3.953).

Herunder kan du se en liste over antal ansøgere til de langbrugsfaglige videregående uddannelser.

I år er ansøgerantallet til Veterinærmedicin i København 896. Sidste år var ansøgertallet 759, og ialt 163 tog kandidatuddannelsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle