Her laver de kyllingenuggets af fjer

Et amerikansk firma har skabt en kyllingenugget ud af en celle fra en fjer. Dermed kan firmaet lave kød uden at slagte kyllingen.

Fødevareproduktionens påvirkning af klimaet er til debat for tiden, hvor flere eksperter peger på, at især kødforbruget skal sænkes af hensyn til klodens velbefindende.

I San Francisco, USA, arbejder firmaet Just på en noget særpræget løsning på problemet. De gror nemlig kyllingeceller, der kan blive til nuggets, i deres laboratorium.

Det skriver det internationale medie BBC, der har besøgt firmaet, ifølge LandLantbruk.se.

BBC skriver, at det tager to dage at producere en kyllingenugget i en lille bioreaktor, hvor man får en celle fra en fjer til at reproducere sig selv og blive til kød. Fjerens ophavskylling lever angiveligt i bedste velgående på en gård i nærheden.

Det er ikke muligt at købe produktet i butikkerne, men selskabets direktør, Josh Tetrick, har stor tiltro til sin opfindelse.

"Vi laver ting som æg, is eller smør ud af planter, og vi laver bare kød ud af kød. Vi behøver bare ikke slå dyret ihjel", siger han til BBC.

I indslaget smager BBC's reporter på en nugget, hvor han roser smagen og siger, at "det smager af kylling", hvortil Just-direktør Josh Tetrick siger med et grin:

"Det ér kylling!". 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle