"Her skal man ikke køre som nybegynder"

Når man kører på de stejle bakker på Løjt Land, er det med at holde tungen helt lige i munden.

På Blåhøj på halvøen Løjt Land, der ligger nordøst for Aabenraa, er det ikke kun vejret, der har udfordret årets høst. Her er bakkerne nemlig så stejle, at det er vanskeligt at køre der. 

"Man skal tænke sig om og være forsigtig, når man kører her. Lige pludselig kan man rutsje frem, eller man kan vælte. Man kan heller ikke bare lige køre op, hvor man vil. Her skal man ikke køre som nybegynder", siger Sonny Täkker, der hjælper med at presse vårbyghalm på marken.

Han oplyser, at bakkerne er stejlere, end de ser ud til at være på billederne, og Claas Lexion-mejetærskeren kravler nærmest op ad bakken.

"På den anden side af bakken, hvor mejetærskeren er på vej op, der kørte jeg med presseren. Der var så stejlt, at jeg ikke kunne køre op ad bakken igen. Så jeg måtte rykke længere over for at komme op. Det går rimelig stejlt opad", siger Sonny Täkker. 

Det er ikke første gang, Sonny Täkker kører på jordstykket, men han husker stadig at være forsigtig på de stejle bakker.

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlige juleænder 14. december · 15:56

"Dem, der bor der, er jo vant til at køre på bakkerne - de kender deres mark ud og ind, og de ved, hvordan de skal køre der. Sådan nogen som mig, der kommer derned og kører, vi prøver bare at gøre det bedst muligt og få alt det halm med, vi kan", siger Sonny Täkker.

Sonny Täkker kører i en New Holland 8560 med en New Holland 4900-bigballepresser spændt efter. Han er netop blevet afløst, da han tager billederne tirsdag aften. På billederne kan man se sættet køre i dalen. Sonny Täkker kører for kammeraten Jesper H. Andersen, der har JHA Service.

Sonny Täkker deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu