Her står for 100 mio. kr. jern – men intet Audi-palads

Semler Agros topchef har taget et væsentligt element med fra sin fortid i bilverdenen ind hos en af Danmarks største maskinhandlere.

Han nævner selv historien.

At så er det sikkert blevet til en kæmpe Audi-butik med enorme glasfacader, hvor logoet bare er udskiftet med John Deeres. Morten Buus klukker lidt.

»Man snakker om, at det ville blive som et Audi-center. Nej, det er gamle mursten. Kunderne skal ikke betale for fine marmor-gulve og glasfacader«, siger han.

Selv om murstenene ikke er nye, er der masser af blikfang for øjet. Semler Agros topchef Morten Buus og kollegerne har nemlig gjort op med den traditionelle måde at have brugte maskiner på. At det, som kom ind i den lokale afdeling, står og venter på sit næste liv samme sted.

Den ene hal er til mejetærskere. Går man over de pænt revede sten, står der en længere række af andre mærkers traktorer langs en gavl. Inde i en anden hal står de store 8-serie John Deere traktorer her i Vejrup 25 km øst for Esbjerg, hvor Semler samler deres brugte maskiner i ét center.

»Vi har brugte maskiner for samlet 100 mio. kr. i øjeblikket«, konstaterer han for at illustrere, at man skal køre langt for at finde et lignende udbud af brugte maskiner, og at han forventer, at folk netop vil tage turen fra ind- og udland for at se på maskiner.

»Det tror vi på. I en mindre afdeling kan du måske se den ene model i den størrelse, du er ude efter. Her får du et ordentligt udvalg og kan gå og sammenligne. Det mener vi er mere attraktivt. Samtidig har vi samlet en stab, som kun har med brugte maskiner at gøre og ser det som deres forretning«, siger han.

Bilmand med et biltrick

Morten Buus blev sidste år øverste chef for Semler Agro, efter at han i mindre end et år havde fungeret som driftschef.

Semler Gruppen, hvis hovedaktivitet er at være Danmarks største aktør i bilbranchen med mærker som VW og Audi, hentede en rigtig bilmand med mange år som selvstændig med flere forretninger og tidligere erfaring med at rationalisere og udvide forhandlingen fra lokalt distrikt til større områder. Afdelingen i Vejrup er et godt eksempel på, at det samme kan bruges hos Semler Agro. Øvelsen med kun et rigtigt brugtcenter er ikke kun lavet af hensyn til de danske kunder. Morten Buus understreger, at en del af maskinerne skal ud af landet.

Og en historie fra sommeren illustrerer, hvad det skal opnå af effekter. Salgschef for brugte maskiner, Jørgen Christensen, kigger ind i vores mødelokale.

»Forleden havde vi en bulgarsk opkøber. Han kom forbi for at se på en Väderstad-harve. Han fyldte to lastbiler med i alt fire redskaber«, fortæller han.

Faktaboks

Semler Agro

  • Landets største John Deere-forhandler. 
  • Omsatte i 2017 for 675 mio. kr. 
  • Underskud på 29 mio. kr. 
  • Dækker det meste af Danmark. 
  • Ud over John Deere forhandles Väderstad, Sulky og Kramer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle