Hestebønner - det nye sort for økologer

LMO fik onsdag overrakt pokalen i DM i økologisk hestebønne-dyrkning på årets økologikongres

Hestebønner er en god proteinkilde i foderet, og efterspørgslen vokser blandt økologer. Det påpeger Peter Mejnertsen, der er økologichef i LMO.

»Vi ser en stort potentiale i økologisk hestebønne-dyrkning og tror på, at der også vil komme endnu mere fokus på hestebønnerne fremover«, siger han.

Interessen for dansk produceret protein er nemlig stigende, og landbruget efterspørger i stigende grad GMO-frit foder, lokal produktion af foder, hensyn til miljø og klima og bedre husdyrsundhed.

Ifølge Seges afspejles interessen for at dyrke proteinafgrøder i det økologisk dyrkede areal. Det dyrkede areal med økologiske hestebønner er i perioden fra 2011 til 2014 femdoblet, og udviklingen ser ud til at fortsætte.

»Afskallet havre og toastede hestebønner er godt på vej at blive det »nye sort« for økologer«, siger han

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle