Hestepiger fra egnen kom halmen til undsætning

Der blev hentet hjælp fra egnens hestepiger, så halmen kunne samles sammen, og rapsen kan sås i tide.

I Bjerringbro på bedriften Tingstedgaard har Martin Vingborg fået hjælp fra lokale børn og hestepiger, så halmen fra vårbyghøsten kunne samles hurtigt sammen.

"Vi skulle skynde os, så vi kunne komme i gang med at sprede kalk og gylle til at så raps i. Vi var mange, der hjalp til, så det gik heldigvis ret hurtigt", siger Martin Vingborg.

Landmanden har selv en datter, der er hestepige, som gladeligt hjalp til. Naboerne har også heste, så de sprang på traktoren og kørte med.

"Vi har forskellige aftaler med dem, der hjælper, som får halm med hjem for det. Men generelt hjælper vi jo hinanden med lidt af hvert", siger Martin Vingborg.

Halmen er godt udnyttet

På Tingstedgaard driver Martin Vingborg 300 hektar planteavl. Halmen var fra høst af 32 hektar vinterbyg. Markerne gav 7 tons med en vandprocent på 15-16.

Det er ikke kun alle de flittige hjælpere, der får gavn af den gode halm. Martin Vingborg bruger det selv på gården til at fyre op med. Resten går til en økologisk nabo, som han har en fast aftale med.

Det næste på bedriftens høstplan bliver formentlig rapsen, fortæller landmanden, som har sine bange anelser for, at de næste afgrøder kommer oven i hinanden.

"Der går lige et stykke tid, inden det næste er modent - mindst 14 dage, og selv om jeg tror rapsen er den næste, så er jeg lidt bange for, at de næste kommer oven i hinanden", siger Martin Vingborg.

Mens landmanden venter på, at de næste afgrøder er klar til høst, skal han bruge tiden på at så raps, gøre siloen klar og holde lidt restferie.

Med det indsendte billede deltager Martin Vingborg i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle