Hesterigmand opnår milliardomsætning efter opkøb - er slet ikke færdig

Den i Nordjylland baserede Hesterigmand Andreas Helgstrand fortsætter ekspansion og omsætningen i det forholdsvis nystiftede Global Equestrian Group (GEG) runder nu en milliard.

Den nordjyske hestehandler Andreas Helgstrand og kapitalfonden Waterlands selskab Global Equestrian Group (GEG), der sælger heste i verdensklasse  til velhavere og topryttere verden over, har efter en række opkøb nået milliardstørrelse.

Det skriver Børsen.

Regnskabet fra GEG, der endnu ikke er offentliggjort viser en omsætning på 583 mio. kr. i 2020/21, og heri indgår ikke overtagelsen af et kæmpe ridesportsanlæg i Wellington i Florida med en omsætning tæt på 400 mio. kr., ligesom et par andre opkøb foretaget i 2020/21 først næste år tæller med i et helt regnskabsår.

“Regner vi det hele med, har vi en omsætning på et stykke over 1 mia. kr. på årsbasis. Og der kommer mere til. Vi er slet, slet ikke færdige med at sætte fart i de ting, vi har købt op. Der er også gang i endnu et par akkvisitioner – et selskab med køb og salg af heste og yderligere en hesteeventvirksomhed,” fortæller Andreas Helgstrand, til Børsen.

Årsregnskabet for GEG, der blev etableret for mindre et år siden og omsatte for små 600 mio. kr. i 20/21, viser et overskud på 37 mio. kr. efter goodwill-afskrivninger på 66 mio. kr. 

Med flere opkøb satser selskabet nu ikke kun på dressurheste, men også på springsporten og den branche vurderes til at være endnu mere værd end dressurdelen.

personlig milliardær

Andreas Helgstrand, der er tidligere top-dressurrytter og bla. har vundet OL-bronze for hold, kunne efter salget af 53 procent af hans virksomhed Helgstrand Dressage i 2018, kalde sig milliardær.  I Regnskabet i hans holdingselskab Wama Consult fremgik det at kapitalfonden Waterland har betalt 703 mio. kr. for deres andel. Det høje salgsprovenu betød, at egenkapitalen i Wama Consult skød i vejret fra i 17/18 at have heddet 356 mio. kr. til efter regnskabet i 2018/19 at lyde på 1 mia. kroner.

Andreas Helgstrand startede sin virksomhed i 2008, og kun det første år var overskuddet ikke et tocifret millionbeløb.

Salg påvirket af corona

Andreas Helgstrand sælger 95 procent af deres heste til udlandet og trækker kunder fra hele verden til Vodskov i nordjylland, hvor Helgstrand Dressage har hovedsæde.

I 2020 var salget af heste påvirket af corona, men Helgstrands varelager, altså hestene, blev kun mere værd fordi han valgte ikke at drosle ned og træne videre på dem. 

"Efter sommeren er der kommet gang i salget igen og vi har også fundet nye måder at sælge hest på, for eksempel via video og det tør folk godt nu. Det er dejligt, at det kan lade sig gøre og vi har aldrig solgt så meget som nu", fortalte Andreas Helgstrand i december 2020 til landbrugsavisen.dk.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle