Heunicke om ophævet fredning af Stevns Klint: Miljøministeriet følger sagen tæt

Retten i Roskilde har kendt fredning af Stevns Klint for ugyldig. Miljøminister Magnus Heunicke (S) noterer sig i skriftligt svar, at ankefristen endnu ikke er udløbet.

Retten i Roskilde kendte for to uger siden fredningen af Stevns Klint for ugyldig.

En stor sejr for lodsejerne i området, som i årevis har ment, at fredningen var overflødig, og der dermed slet ikke var belæg for den 25 meter brede bræmme, som fredningen medførte. Fredningen handlede også om offentlighedens adgang til Stevns Klint, men her afgjorde retten, at den adgang til området også fremadrettet kan opnås gennem frivillige aftaler med lodsejerne, som det har været tilfældet siden 2005.

Rettens afgørelse gav genlyd på Christiansborg, hvor De Radikales miljøordfører, Zenia Stampe har bedt miljøminister Magnus Heunicke kommentere dommen skriftligt. Fra ministeren lyder det:

- Det er vigtigt, at vi passer godt på vores natur overalt i landet og langs kysterne, og fredninger er et af de redskaber, vi har til det formål. Jeg har noteret mig, at Retten i Roskilde har dømt Miljø- og Fødevareklagenævnet til at anerkende, at fredningen af Stevns Klint er ugyldig. Jeg er orienteret om, at ankefristen endnu ikke er udløbet. Miljøministeriet følger sagen tæt, lyder det fra miljøministeren.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har fire uger fra dommen blev afsagt til at gøre op med sig selv, om dommen skal ankes. Dommen faldt 23. maj.

Hos Danmarks Naturfredningsforening har man opfordret til, at dommen bliver anket til Landsretten. Formand for foreningen med de 55 lodsejere, som vandt sagen i sidste måned, finder omvendt, at afgørelsen fra Roskilide er så klar, at "det vil jo næsten være selvmord, hvis de stiller op igen".

I sidste uge oplyste Miljø- og Fødevareklagenævnet, at man var ved at gennemgå dommens præmisser inden, det bliver besluttet om den skal ankes.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle