Himmerlandskød vil lukke tre slagterier

Himmerlandskød er i gang med at bygge et helt nyt slagteri for flere hundrede millioner kroner i Aalestrup, og det betyder, at slagteriet regner med at lukke tre af sine andre lokationer.

Går alt efter planerne, står Himmerlandskøds store, splinternye slagteri færdig til august.

Når slagteriet, der er ved at blive bygget i Aalestrup i Nordjylland, slår dørene op, er det til gengæld slut med slagtninger på tre af slagteriets andre lokationer. Det fortæller adm. direktør i Himmerlandskød Lars Andersen til Food Supply.

Himmerlandskød regner med at stoppe slagtningerne på deres nuværende og snart forhenværende slagteri i Aalestrup, på Kjellerup Eksportslagteri i Midtjylland og måske også på Nordic Beef i Hadsund.

Der vil fortsat være opskæring i Farsø.

"Vi samler slagtningerne for at opnå de synergier, et nyt, stort slagteri kan give. Men vi har stadig brug for at opskære og forædle i Farsø, hvor vi lige er blevet færdig med en tilbygning på 1.300 kvadratmeter, og måske også i Hadsund. Sidstnævnte er der ikke taget stilling til endnu", konstaterer Lars Andersen, der understreger at det kan være, det tager lidt tid før det nye slagteri er oppe på fuld produktion, og man kan lukke de gamle lokationer.

Himmerlandskød meldte i september 2020, at selskabet skal investere "flere hundrede millioner kroner" i et spritnyt slagteri i Aalestrup.

Det var en markant melding her i landet, hvor der kun er bygget tre nye slagterier fra bunden de seneste 50 år.

Anlægget skal kunne tage mellem 150.000 og 160.000 dyr årligt, hvis kapaciteten udnyttes maksimalt.

Adm. direktør i Himmerlandskød Lars Andersen har tidligere kaldt projektet det største, han nogensinde har været med til i sine 40 år i slagteribranchen.

Han har også tidligere fortalt, at Himmerlandskød med det nye slagteri forventer at fortsætte med at tiltrække flere leverandører.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle