Historisk herregård revet ned - ejer håbede at finde skat

Leo Skydt Jørgensen købte i 2008 den 500 år gamle Ulstrup Hovedgård nær Hundborg i Thy.

Da Leo Skydt Jørgensen i 2008 købte den mindst 500 år gamle Ulstrup hovedgård i Thy, var hovedhuset allerede et ømt punkt. 

Gården kan spores mindst 500 år tilbage, og har været en stor arbejdsplads og vigtig del af lokalområdet. Derfor satte Leo Skydt Jørgensen håndværkere til at vurdere, om bygningen kunne reddes. 

Og det kunne den. Men for 10 millioner kroner, og det er penge Leo Skydt Jørgensen ikke havde eller har. 

Derfor har han nu været nødt til at rive bygningen ned. Inden da havde han dog inviteret det lokale museum ud for at fotografere, dokumentere og måske endda finde noget i forbindelse med nedrivningen. 

”Jeg har længe sagt, at når vi vælter stuehuset kommer skatten frem. Det gjorde den så ikke. Men det er ikke noget jeg ærgrer mig gul og grøn over. Huset var ikke bevaringsværdigt, og vi har dokumenteret hvad der skulle dokumenteres”, siger Leo Skydt Jørgensen.

Han fortæller at huset der blev revet ned kun var fra 1800-tallet, hvor man byggede ovenpå den gamle sokkel da det gamle hus brændte. 

Soklen lever videre

Og netop den gamle sokkel var grunden til at det ikke var forsvarligt at have bygningen stående længere. 

”Soklen kunne dateres til 1400-tallet, og jeg har gemt den største af de huggede granitsten der var en del af fundamentet. Den skal være en flagstangsfod og på den måde leve videre på gården”, siger Leo Skydt Jørgensen. 

Foruden hovedbygningen er der også en gammel svinestald og en lade på matriklen. Laden er stadigvæk brugbar, blandt andet til Ulstrup Rock, som Leo Skydt Jørgensen holder for tredje år i år. 

Svinestalden er også endnu i rimelig stand, og kan reddes. 

”Jeg har masser af ideer, men pengene mangler. Så hvis der er nogen der vil være med til at renovere den til brug for kulturelle arrangementer, så er jeg klar”, siger Leo Skydt Jørgensen. 

Ved siden af de kulturelle arrangementer på Ulstrup Hovedgård driver han landbrug, hvor han årligt leverer 1100 stykker slagtekalve, og passer 180 hektar planteavl. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle