Hjælp kalvene: Lav dine egne dækkener for en flad ti’er

Et par udtjente overalls og en rulle termostof er alt du behøver for at lave kalvedækkener selv.

I de kolde måneder kan det være svært for kalvene at holde varmen. Flere vælger at give kalvene dækkener på, og mælkeproducent Jan Pedersen, Havbro ved Aars, er en af dem.

Men hans jerseykalve får ikke købte kalvedækkener på. I stedet har han med hustruens hjælp konstrueret sine egne kalvedækkener og hver eneste af dem har ikke kostet mere end ti kroner at fremstille.

Opskriften er ganske enkel - en rulle termostof og nogle udtjente overalls.

»I takt med at vi slider arbejdstøjet op tager vi plastikspænderne og bruger dem til at knappe dækkenerne sammen,« griner Jan Pedersen og tilføjer, at han dog ikke ved egen kraft kan opretholde forsyningen med plastikspænder.

Selve dækkenerne klippes ud af en rulle termostof, som reelt er det eneste materiale, som skal indkøbes.

»Jeg vil skyde på, at der er for ti kroner termostof i hvert dækken, og de kan jo genbruges igen og igen og sagtens klare at blive vasket flere gange,« siger Jan Pedersen.

Selvom de er billige, gør de hjemmelavede kalvedækkener stor nytte.

»Jerseykalve er mere sarte, så vi bruger dem konsekvent til de mindste kalve i de kolde måneder,« fortæller Jan Pedersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.