Sponsoreret af Landbrug & Fødevarer

Hjælp til integration af udenlandsk arbejdskraft

Da producent af avlsdyr, Jens Otto Pedersen fra Silkeborg i 2006 søgte nye medarbejdere, var der ingen danske ansøgere, så han endte med at ansætte ukrainsk arbejdskraft - og det blev en god oplevelse.

Han har p.t. 3 udenlandske medarbejdere og for ham har det været vigtigt, at nye ansatte får den nødvendige oplæring. Både af deres kollegaer men også i form af generel viden på deres eget modersmål:

”Jo mere man ved - jo mere interessant bliver tingene og man kommer hurtigere med i fællesskabet og med i processen,” siger han.

Derfor har han brugt SEGES’ onlinekurser, når han har ansat udenlandske kollegaer:

 ”Dansk lærer man ikke bare lige, så vi har brugt SEGES’ online-kurser, hvor mine medarbejdere kommer mere i dybden med vigtige, faglige udtryk på deres eget sprog”, fortsætter Jens Otto Pedersen.

Dorthe Poulsgaard fra SEGES Svineproduktion har været med til at udvikle kurserne, der tilbydes gratis.

”Der er 8 moduler i alt om dansk svineproduktion, hvor man kan få viden om alt fra soens cyklus til smitteforebyggelse”, siger Dorthe Poulsgaard.

Udover et kursus om dansk griseproduktion er der også kurser inden for kvæg og planteavl.

Natalia Chepurna fra Ukraine er tidligere medarbejder hos Jens Otto Pedersen. Hun var den første af hans medarbejdere, som tog onlinekurset om dansk griseproduktion:

”Kurset giver en forståelse af hvordan, hvornår og hvorfor man skal gøre det man nu arbejder med – det er mega sejt! Derfor kan jeg sagtens anbefale alle udenlandske medarbejdere at gennemgå dem”, siger Natalia Chepurna.

Natalia bor i Danmark og er i øvrigt nu ansat hos DanBred som selektionskoordinator.

Faktaboks

Der er 8 moduler i alt i forløbet om indenfor svineproduktion der er oversat til engelsk, russisk og rumænsk. I alt er 4550 moduler indenfor svineproduktion blevet bestået over 2 år.

Der er også adskillige moduler indenfor kvæg- og planteavl som er oversat til engelsk.

Læs mere om kurserne på: Online kurser | SEGES Akademi

Emneord

sponsoreret , Landbrug & Fødevarer , udenlandsk arbejdskraft , medarbejder , kurser

Forsiden lige nu