Hjælper i høsten: ”Det er en glædens tid”

Klaus Jakobsen nyder at hjælpe naboejendommen under høsten, og i år har en gammel Volvo Valmet 2105 været sikkerhedsvagt på marken med en vandtank spændt for.

I sidste uge blev rapsen høstet sammen med havren og det meste af byggen på Frøkjær Minkfarm ved Esbjerg. Her har Klaus Jakobsen, som er opvokset på naboejendommen, været med til at hjælpe med at få høsten i hus.

"Jeg bor til daglig i København. Det er dejligt at komme hjem til Jylland og tage del i arbejdet sammen med gode venner", fortæller Klaus Jakobsen.

Han har nydt høsten i år, hvor vejret har sikret, at høsten har været nem og hurtig.

"Høsten er næsten altid en glædens tid, og derfor er det også en tradition, man ikke kan undvære efterhånden", siger Klaus Jakobsen.

Frøkjær Minkfarm har måtte vande, og derfor er der noget byg, som stadig mangler at blive høstet på bedriftens i alt 200 hektar.

"Udbyttet ser generelt nogenlunde ud året taget i betragtning. Men der er også vandet flere gange i løbet af sæsonen. Det ringeste, som ikke er blevet vandet, ligger på cirka 50 procent mindre end normalt. Ellers vil jeg sige, at udbytterne ligger på omkring 80 procent af normalt udbytte", siger Klaus Jakobsen.

På grund af tørken har han haft en Volvo Valmet 2105 med en vandtank spændt for i marken, når han har høstet.

"Vi har heldigvis været fri for markbrande, men der har været megen snak og skriveri omkring det. Derfor har vi haft vandvognen med rundt for en sikkerheds skyld", siger Klaus Jakobsen.

Klaus Jakobsen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle