Hjælper morbror med høsten: "Det er et frirum at sidde i traktoren"

Ivan Laursen hjælper sin morbror med høsten på slægtsgården. Og det er noget helt særligt og afslappende at sidde i den gamle Zetor 12111 fra 1991.

Til dagligt laver Ivan Laursen fra Brundby, Samsø lupbriller til tandlæger og kirurger. Men i denne periode bliver arbejdet suppleret med høst på morbrorens slægtsgård.

"Det at køre i traktor er bare et kæmpe frirum for mig, hvor jeg ikke tænker på andet end det, der sker lige nu og her. Der er ingen hast, og det handler kun om at være koncentreret om kørslen og præcisionen", siger Ivan Laursen.

Ivan Laursens morbror er femte generation på slægtsgården,  der også ligger på Samsø og har lige knap 30 hektar planteavl, derfor har Ivan Laursen også kommet dagligt på gården og har hjulpet til med høsten, så længe han kan huske.

"Jeg kan huske, da jeg var yngre, at min mormor kom ud i marken med kaffe og kage i pauserne. Det var skønt", siger Ivan Laursen.

Ivan Laursen er lidt af en traktor-entusiast og driver et lille landbrugsmuseum på Samsø med gamle landbrugsmaskiner. Traktoren han kører i under høsten er en gammel Zetor 12111 fra 1991, der kun har kørt omkring 2400 timer fra ny.

"Jeg kan huske denne traktor, fra jeg var helt lille, så det er noget helt særligt at køre den nu som voksen", fortæller han til landbrugsavisen.dk over telefonen.

I mandags blev der høstet seks hektar vinterbyg med en vandprocent på 13,2 procent, og snart skal der høstes raps, hvor Zetoren også kommer ud og bliver luftet sammen med en lånt mejetærsker Claas Lexion 650.

Ivan Laursen deltager konkurrencen Skyd Høsten Bedst med hans indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, hvidkløver, Alm. rajgræs
  • Mangler høst: Vinterraps, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle