Hobro-familie køber et af Danmarks største sohold

Brdr. Lund, Ballum A/S har solgt Onsildgaard ved Hobro. Men det er endnu usikkert, hvad fremtiden bringer for bedriften

Et af landets største sohold er kommet på nye hænder. 

Brødrene Jens Jensen Lund og Hans Christian Lund har gennem deres fælles selskab, Brdr. Lund, Ballum A/S, frasolgt Onsildgaard Produktion ApS ved Hobro med næsten 3.600 søer til Svend Møller Hansen Holding A/S.

Bag købervirksomheden står en af Danmarks rigeste familier, Møller Hansen fra Hobro, som har aktiviteter inden for både landbrug, industri og genbrug. 

De to sønderjyske Lund-brødre har gennem længere tid ledt efter en køber til Onsildgaard, fordi et generationsskifte ikke kunne gennemføres. 

Samtidig er der 230 kilometer mellem brødrenes nuværende griseproduktion med en årlig produktion på 90.000 slagtegrise ved Skærbæk, hvilket ikke har været hensigtsmæssigt.

- Vi har arbejdet på et salg igennem fem år dels på grund af beliggenheden, men også fordi vi ikke har nogen til at generationsskifte. Samtidig får vi en slankere virksomhed. Dog ikke med så meget omsætning, men med en stabil og nemmere indtjening, siger Jens Jensen Lund til landbrugsavisen.dk.

Salg gav nedskrivninger

Onsildgaard Produktion Aps kom ud af 2021 med en nedgang i omsætningen på næsten tre millioner kroner til 33 millioner kroner og et underskud på 2,3 millioner kroner før skat.

Underskuddet er primært som følge af nedskrivninger på otte millioner kroner i forbindelse med salget af Onsildgaard.

Jens Jensen Lund kan ikke komme ind på den præcise salgspris. 

- Vi kører produktionen videre til årets udgang. Så det er lidt svært, hvad vi har fået for den. Men vi slanker balancen med 90 mio. kroner (i Brdr. Lund, Ballum A/S, red.) med udgangen af dette år, siger Jens Jensen Lund.

Bygninger skal lejes ud

Køberen af Onsildgaard vil heller ikke udtale sig om prisen. Men adm. direktør Svend Møller Hansen bekræfter over for LandbrugsAvisen, at Svend Møller Hansen Holding A/S har købt Onsildgaard Produktion A/S pr. 1. januar i år. 

Produktionen omfatter 16.000 kvm fordelt på små 20 bygninger, hvoraf to gårdpartier er aftjent, og derfor ikke benyttes længere. Alle bygninger blev overtaget ved nytårstid, mens Brdr. Lund, Ballum A/S kører soholdet videre til årets udgang. 

Hvad der herefter skal ske med bedriften er endnu uvist, men der er planer i skuffen.

- Vi har nogle planer for Onsildgaard, som vi fortsat drøfter. Men i første omgang skal vi finde nogle hovedentreprenører i oktober til en ombygning, og så regner vi med at kunne starte en ændring af hele konceptet i marts 2023. Vi arbejder på at leje det ud til fedesvin. Men vi er stadig i beslutningsfasen, siger Svend Møller Hansen.

Svend Møller Hansen Holding, der i 2021-regnskabet har en egenkapital på 1,8 milliarder kroner, solgte tidligere i år sin stål- og betonkoncern, DS Gruppen, til den tyske industrigigant Goldbeck GmbH.

I dag har virksomheden fra Hobro blandt andet kylling- og markproduktion og aktiviteter inden for genbrug og affaldshåndtering. 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle