Rådgiver: Hold godt fast i medarbejderne - for de er svære at erstatte

Behov for ekstra fokus på ledelse og fastholdelse i en tid med stor mangel på arbejdskraft.

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft, ikke kun i landbruget, så sørg for at holde fast i dem I allerede har ansat«.

Det var budskabet fra kvægbrugsrådgiver og ledelseskonsulent Marianne Dyreholdt, Kvægrådgivning Danmark, på Østlige Øers stormøde i Sorø.

Hun opfordrede til et øget fokus på ledelse på bedrifterne. Dels for at sikre fastholdelse af eksisterende medarbejdere gennem motivation og udvikling, dels for at optimere rekruttering og nyansættelse gennem forventningsafstemning og opfølgning.

Hun understregede, at disse punkter i dag er en meget væsentlig del af ledelsesopgaven i forhold til for blot 10 år siden.

»Men husk også, at ledelse ikke kun handler om medarbejderne. Sørg for at have en plan eller strategi for bedriften og sørg for at følge op på den«, sagde hun.

Hun gjorde i den forbindelse opmærksom på, at Kvægrådgivning Danmark i lighed med andre DLBR-rådgivninger tilbyder særlig lederrådgivning og lederuddannelse.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.