Hollænderne tøver: Indsætter 10 procent færre kalve

Hollandske kalveproducenter har færre kalve i stalden.

Der er blevet flere ledige staldpladser hos de hollandske landmænd, som opfeder slagtekalve.

En opgørelse viser, at antallet af kalve i de hollandske stalde faldt med 10 procent fra første til andet kvartal. Reduktionen skal formentlig forklares med det betydelige noteringsfald, som ramte den hollandske notering for kalvekød. For flere kategorier er noteringsfaldet opgjort til mere end én euro pr. kg.

Ifølge den hollandske forening for slagtekalveproducenter VVK er reduktionen i antallet af indsatte kalve sket hos både producenter af unge og ældre kalve, ligesom det er både selvstændige landmand og kontraktopfedere, som har indsat færre kalve.

I første kvartal 2020 var der 1.013.000 kalve i de hollandske stalde. Ved udgangen af andet kvartal var antallet reduceret til 923.000 kalve.

De færre kalve i staldene betyder, at udskillelsen af kvælstof og fosfor faldt med henholdvis 11 og 23 procent efter første kvartal. Selvom det hollandske landbrug skal mindske sin udledning af kvælstof og fosfor, er det ifølge VVK endnu for tidligt at konkludere, om de færre indsatte kalve hjælper på den problematik.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle