Hollandske landbrugsorganisationer og regering er fredag samlet til mæglingsmøde 

Flere landbrugsorganisationer har afvist at deltage i et mæglingsmøde fredag mellem landbrugsorganisationer og den hollandske regering. 10 organisationer deltager dog.

Situationen i Holland mellem landets landmænd og den hollandske regering har nu nået et niveau, som betyder, at regeringen nu selv har indsat en mægler mellem regeringen selv og de protesterende landmænd.

Landmændene er utilfredse med nogle særdeles skrappe kvælstofkrav. 

Mægleren blev udpeget i starten af juli. Der er tale om den 71-årige Johan Remkes, som i en kort overgang i starten af 00'erne var vicestatsminister i Holland, og som har lovet, at agere som uvildig mægler i kvælstofuenighederne.

Det er meningen, at Johan Remkes i løbet af august skal forsøge til at finde en løsning på den fastlåste situation.

Fredag har han inviteret 20 landbrugsorganisationer til det første mæglingsmøde i konflikten. Et møde hvor også den hollandske regering, heriblandt statsminister Mark Rutte er til stede.

Kun 10 organisationer, ud af de 20 inviterede, er dog mødt op. Kun få af de organisationer repræsenterer medlemmer fra det konventionelle landbrug, som i særlig hård grad bliver ramt af kvælstofkravene.

Organisationen LTO Nederland som har flere konventionelle landmænd som medlemmer afleverede dog et budskab fra flere af de organisationer, som ikke ønskede at deltage i mæglingsmødet. Det gælder blandt andet de mere aktivistiske organisationer som Farmers Defense Force og Agractie. 

Samtalen startede klokken 10.30 fredag. Ifølge hollandske medier, heriblandt RTL Nieuws, er der tale om sonderende samtaler. Mødet finder sted i Utrecht.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle