Hollandske mælkeproducenter får millionregning for chefs farvel

Midt i skuffende regnskab fra FrieslandCampina dukkede en ekstraregning op. Finansdirektør skal have 8 mio. kr med sig ud af døren.

Hun går frivilligt. Alligevel skal den nu snart tidligere finansdirektør Jaska de Bakker i FrieslandCampina have godt 8 mio. kr. med sig i fratrædelsesgodtgørelse fra selskabet.

Det faktum kom frem, da regnskabet for det hollandske mejeriselskab denne uge blev fremlagt. Et regnskab, der viste et hårdt presset andelsselskab med faldende omsætning og overskud - så meget, at efterbetalingen til de ligeledes hårdt trængte hollandske mælkeproducenter blev sløjfet.

Derfor vækker det da også vrede kommentarer på flere internetfora over, at finansdirektøren, der har været ansat i selskabet siden 2017, nu kan tage 1,1 mio. Euro med sig.

Også i de øvrige hollandske medier, blandt andet den landsdækkende morgenavis De Volksrant bliver der rejst kritik af godtgørelsen, båret af en række eksperter i god selskabsledelse. De påpeger, at bonussen er betydeligt større end hendes årsløn. Ifølge koncernens regnskab var den samlede aflønning, fraset bonusser, til hele direktionen nemlig på 1,4 mio. euro sidste år.

Samtidig påpeger de, at god at retningslinjerne for selskabsledelse foreskriver, at man ikke får kompensaton ved frivillig fratrædelse.

CFO'en Jaske de Bekker, der var en del af FrieslandCampinas topledelse sammen med adm. direktør Hein Schumacher, meldte sidst på året 2020 ud, at hun nu vil gå efter en bestyrelseskarriere - altså netop en frivillig fratrædelse.

FrieslandCampina har ifølge de Volkskrant ikke ønsket at kommentere sagen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle