Hollandske svineproducenter står i kø for at lukke ned

Staten har givet støtte til hollandske svineproducenter, der vil indstille deres produktion. I årets første ti måneder er sobestanden skrumpet med 70.000 søer.

Hollandsk svineproduktion har udsigt at blive reduceret ganske kraftigt i løbet af i år.

Ifølge tyske SUS har mange hollandske svineproducenter valgt at tilslutte sig et statsligt exitprogram, der sigter efter at minimere udledningen fra animalsk produktion.

Producenterne bliver kompenseret for at at lukke deres produktioner ned.

Holland, der har en sobestand, som er en kende mindre end den danske, har i årets første ti måneder reduceret bestanden af søer med 70.000 dyr, og alene i juli og august blev 50.000 sopladser fjernet.

Faldet i sobestanden er på otte procent og er reduceret til godt 800.000 søer. I Danmark har sobestanden til sammenligning holdt sig nogenlunde stabilt med et plus opad og har et omfang på flere end en mio. søer.

Historien fra SUS melder ikke noget om, hvor mange slagtesvineproducenter, der dropper deres produktion, men tendensen er, at relativt flere smågriseproducenter deltager i udfasningsprogrammet.

Med de færre hollandske soholdere reduceres antallet af smågrise, men ved at indregne en øget produktivitet på en halv gris mere pr. kuld, ventes faldet af smågrise at lande på omkring 1,6 mio. styk. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle