Holsted-slagteri får grønt lys til stor udvidelse af antal kreaturer

Der bliver formelt plads til 50.000 ekstra kreaturer årligt i Danish Crowns Holsted-slagteri. På den måde bliver slagteriet "tørke-klar".

Danish Crowns store kreaturslagteri i Holsted må fremover slagte hele 50.000 flere kreaturer årligt. Det fremgår af en tilladelse, som Danish Crown Beef netop i dag har modtaget fra Miljøstyrelsen.

Dermed kan slagteriet årligt tage 275.000 kreaturer ind mod det nuværende 225.000.

Når slagteriet har søgt om udvidelse i miljøgodkendelsen skyldes det dog ikke, at der reelt skal køres så mange flere dyr til Holsted. I stedet handler det om de praktiske rammer, forklarer direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann.

"Det skal forstås som rettidig omhu. Vi skal kunne absorbere de dyr, der kommer ud af de peaks, der er hen over året. Inden for den tidligere miljøtilladelse, havde vi svært ved at tage en lørdag eller søndag i brug, fordi vi allerede på ugens fem hverdage havde udnyttet vores tilladelse op til grænsen. Med den nye miljøtilladelse er vi bedre klar til at håndtere ekstraordinære situationer", forklarer han.

Det kunne for eksempel dreje sig om sidste års tørkeperiode, hvor landmændene pludselig sendte ekstraordinært mange kreaturer til slagtning. Den nye grænse målt per uge giver slagteriet bedre mulighed for at udvide antallet af slagtninger ved mange tilmeldinger.

"De tørkeslagtninger kom ud af det blå. Og dem vil vi rigtig gerne være klar til at håndtere", siger direktøren.

Hverken udvidelser eller lukninger på vej

Når slagteriet altså er godkendt til at tage nu 275.000 kreaturer er der ikke konkrete planer om, at man også skal sætte ind for at nå det tal.

"Jeg vil da gerne slagte 275.000 dyr, men de er der jo ikke", smiler Finn Klostermann.

- Der kunne jo også være en plan om, at dette var første skridt på en sammenlægning af jeres kreaturslagterier?

"Det er der på ingen måde. Det er helt udelukket. Vores slagteri i Aalborg er for det første særdeles velinvesteret. For det andet har vi mange gode, loyale leverandører i det nordjyske, som skal serviceres.  Og vores dyr skal ikke transporteres land og rige rundt. Det ligger der også noget bæredygtighed i", siger han.

Ud over udvidelsen i antal årlige slagtninger, får Danish Crown tilladelse til at udvide sit forrenseanlæg til spildevand samt at opsætte yderligere elstik til ventende køletrailere.

Samlet set vurderes der at være tale om en investering i omegnen af 1,5 mio. kr.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle