Holstein-avlsdyr går som varmt brød til Rusland

Det russiske marked er fortsat åbent for import af europæiske avlsdyr, og der er god grund til at sende dyrene i retning af Rusland.

De danske avlsdyr er særligt eftertragtede, og med stadig flere og flere russiske produktionsenheder, som hver især har mellem 1000 og 3000 dyr, er efterspørgslen på danske avlskreaturer høj.

”På nuværende tidspunkt sælger vi flere Holstein end tidligere på året”, forklarer Martin Kristensen, adm. direktør for Danmarks største eksportør af avlskreaturer, Bovi-Denmark. 

Rusland har tidligere på året importeret mange avlskreaturer fra Holland på grund af ”fosfat-planen”, som tvang Holland til at reducere deres malkekvægsbesætning med 175.000 køer, forklarer Martin Kristensen.

Det hollandske restsalg er overstået nu, og de danske eksportører kan atter konkurrere med Holland. 

”Både valutaen og den politiske situation gør nutidens eksport af danske kvier til Rusland særligt favorabelt”, siger Martin Kristensen.

Håndplukkede avlskreaturer

Bovi-Denmark håndplukker kvier med efterspurgte avlstandarder fra hele Danmark.

Kvierne samles i Bovi-Denmarks egne stalde, hvor de internationale kunder selv kan udpege, hvilke kvier de vil købe.

”Kunderne kigger rigtig meget på ben og på moderens ydelse”, forklarer Martin Kristensen.

Bjerggaard Barsø Landbrug, som ejes og drives af Helle Kreiberg Svennesen og Søren Svennesen, sælger deres overskudskvier til Rusland via Bovi-Denmark.

”Prisen er ikke noget, der skræmmer Russerne væk. Vores salgspris for lavdrægtige kvier ligger på 9.800 kr.

Russerne betaler omkostningerne, så den reelle pris for kvierne ligger på det dobbelte, når kvierne rammer slutdestinationen”, fortæller Helle Kreiberg Svennesen til Kvæg Plus.

På grund af karantæneperioder tager det flere måneder, før dyrene er ved kunden i Rusland, så de skal være lavdrægtige, når man sender dem afsted, oplyser Martin Kristensen.

Det er svært at forudse, hvordan eksportmarkedet af avlskreaturer vil udvikle sig, fastslår Martin Kristensen.

Ikke desto mindre tyder meget på, at Bovi-Denmark får en god afsætning i løbet af det kommende år, tilføjer han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.