Hopla - svinenotering gør sig fri af dødvandet og runder vigtigt tal

Efter at have ligget fast i ugevis er der nu mærkbart løft i svineprisen til Danish Crowns andelshavere.

Det tyske prispres med stigende noteringer smitter nu endelig af på den danske notering.

Danish Crown øger nemlig næste uge sin notering med hele 50 øre per kilo. Dermed vil noteringen næste uge lyde på en rund 10 per kilo gris indleveret til slagtning - og svineprisen er dermed fri af det dødvande, den har ligget i på 9,5 kroner per kilo siden november sidste år.

Også søerne får et tiltrængt prishop opad på 60 øre per kilotil nu 5,5 kroner per kilo.

 

 

Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork, melder dog, at træerne næppe vil gå helt ind i himlen rent prismæssigt.

"Markedet er fortsat ikke supergodt, men vi ser tegn på, at udbuddet af grisekød bredt set i Europa er faldende, og det gør det muligt at løfte priserne. Samtidig kommer vi dag for dag tættere på en genåbning på tværs af Europa, og det kan vi se, vores kunder begynder at positionere sig til", udtaler han.,

Salgsbossen melder om god efterspørgsel på skinker, bacon og brystflæsk, mens salget af forender, bove, kamme og nakker er stabilt til stigende priser.

"Vi skal ikke glemme, at den underliggende forklaring på, at priserne nu stiger i et marked, der fortsat er præget af de omfattende nedlukninger på tværs af Europa, er en stor eksport til Asien og særligt Kina. Der har igennem længere tid været en stærk efterspørgsel fra Kina, og nu følger andre lande i Asien efter. De tager slet ikke de samme mængder som kineserne, men det er med til at løfte priserne bredt set, siger Lars Albertsen.    

Danish Crown har nu som forventet indhentet slagteefterslæbet og begynder i næste uge fremrykning frem mod påske.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle