Hornsyld Købmandsgaard overtager kornhandel fra gods

Den private grovvarevirksomhed Hornsyld Købmandsgaard køber Overgaard Gods' grovvarehandel. Godset vil fremover koncentrere sig om landbrugs- og skovdrift.

Hornsyld Købmandsgaard A/S overtager grovvareaktiviteterne i Overgaard Gods A/S ved Mariager Fjord, godsets faciliteter på Køge Havn samt kontrakter relateret til kornhandel.

Overtagelsen sker efter en række betingelser er opfyldt, herunder godkendelse af konkurrencemyndighederne. 

Det oplyser ledelsen på Hornsyld Købmandsgaard, administrerende direktør Henrik Hedegaard, økonomidirektør Henrik Holm samt administrerende direktør på Overgaard Gods, Kasper Henricksen i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Største privatejede grovvarevirksomhed

Dermed positionerer Hornsyld Købmandsgaard sig med markant stigende mængder som den største privatejede grovvarevirksomhed i Danmark, og udvider samtidig sit geografiske område betydeligt, både omkring Overgaard Gods samt på Sjælland med lagerfaciliteter på flere lokationer.

Overgaard har valgt at frasælge grovvaredelen ud fra et ønske om at koncentrere sig om godsets primære aktiviteter, nemlig landbrugsdriften med 2.400 hektar, griseproduktion med 1.600 søer, 1.000 hektar skov (Dan Mark Skov A/S), energianlæg med sol og vind samt ejendomsudlejning.

Overtagelsen omfatter alt vedrørende køb og salg af afgrøder.

Hornsyld Købmandsgaard overtager Overgaards faciliteter på Sjælland, hvor der er lager fem steder, herunder på Køge Havn.

Overgaard Gods forsætter dog driften af lageret på selve godset, da Hornsyld Købmandsgaard lejer sig ind på lager og kontorfaciliteter - og opretter derved en afdeling på Overgaard Gods.

Ligeledes overtager Hornsyld Købmandsgaard 10 medarbejdere, som fortsat skal arbejde med base på Overgaard Gods, Sjælland, Møn, Falster og Lolland.  

Også andre engros kunder, udover Hornsyld Købmandsgaard, kan leje sig til lagerfaciliteter på Overgaard Gods, lyder det.

En del af strategien

Henrik Hedegaard siger om købet, at Hornsyld Købmandsgaard løbende afsøger nye forretningsmuligheder, og at overtagelsen af Overgaards grovvareaktiviteter harmonerer med virksomhedens strategiplan.

- Vi har gennem de seneste par år haft et godt og konstruktivt samarbejde med Overgaard Gods, hvor vi bl.a. har produceret og solgt sædekorn til dem samt lejet os ind på deres faciliteter på Overgaard Gods. Samarbejdet har udviklet sig løbende, og vi har drøftet synergier, som kan styrke begge parter i forhold til fremtidig udvikling.

- Vi befinder os i en virkelighed, hvor den animalske produktion er faldende, hvilket slår igennem på vores foderproduktion. Vi skal hele tiden gå nye veje i bestræbelserne på at sikre vores aktivitetsniveau, og her er Sjælland et interessant område for os i forhold til lagerkapacitet, korn til eksport og set i relation til vores afdeling i Glostrup, tidligere Nielsen & Smith, siger Henrik Holm.

Står ved en skillevej

Kasper Henricksen har været direktør på det østjyske gods i tre år, og har alle tre år leveret positive resultater.

Senest kom godset ud med et samlet resultat for 2022 på godt seks millioner kroner på trods af flere konjunkturmæssige udfordringer.

- Vi står over for en skillevej med hensyn til, om vi skal investere og satse yderligere på grovvaredelen eller koncentrere os om aktiviteterne omkring godset. Og her er det ledelsens ønske, at fokus skal være på selve godset med planteavl, griseproduktion, skovbrug og lagerfaciliteter m.m., siger Kasper Henricksen, der finder det naturligt at gå den vej.

/rost

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle