Hunden var ellevild i høsten

Det er ikke kun drenge, der er fascinerede, når de ser store maskiner for første gang. Da hunden på Lundgård var med i marken kunne slet ikke sidde stille.

Da Brith Laursen kom ud i marken med lasagne og cola til høstfolket, havde hun taget Cia, familiens hund, med sig.

"Vi fik den sidste sommer, så den har aldrig været med ude i marken og se de store maskiner før. Den var helt vild, da den kom derud, og den kunne slet ikke sidde stille - det var sjovt", fortæller Malthe Bach laursen, Brith og Per Bach Laursens næstældste søn. 

Til de indsendte billede skriver han, at den "havde med en piskende hale helt ufatteligt travlt med at iagttage de mange lyde, dufte og syn, der hører sig til denne tid på året".  

Det var ikke kun hunden, der var med ude i marken under aftensmaden.

"Hele familien kom ud for at spise i marken. Det var hyggeligt. Det har vi altid gjort i høsten - det er lidt en tradition", siger Malthe Bach Laursen. 

På en god høstdag skal maskinerne helst ikke holde stille. Og med en luftfugtighed helt nede på 50 procent, var det en rigtig god høstdag på Lundgård.

"Ham i mejetærskeren fik maden med op, mens mig og mine brødre skiftedes til at køre fra - der var i hvert fald ikke noget, der skulle holde stille", siger Malthe Bach Laursen.

Her kører maskinhandlerne væk fra autobranchenMaskiner 13. december · 12:01

Lundgård ejes af Per Bach Laursen, som er 3. generation på slægtsgården. På de godt 350 hektar dyrkes der primært hvede og byg, som bruges som grisefoder til gårdens 1200 søer. Derudover dyrkes der raps og kartofler på gården. 

Malthe Bach Laursen har også indsendt en høstvideo, som kan ses her. Som man kan se på billederne og i videoen, er de glade for John Deere på Lundgård.

"Der bliver selvfølgelig kørt John Deere", skriver Mathias Bach Laursen, Malthes bror, til nogle af de indsendte billeder.  

Malthe Bach Laursen, Mathias Bach Laursen og Brith Laursen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan de både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu