Hvede har kurs mod sjette uge med prisstigninger

Strategie Grains opjusterer forventningerne til den europæiske hvedeeksport, hvor møllehveden for sjette uge går mod prisstigninger.

Møllehveden fandt i går fornyet støtte, men denne gang fra den anden side af Atlanten. Vinterhveden i Chicago udfordres i disse dage af ugunstigt vejr i Midtvesten i USA, som kan få konsekvenser for de amerikanske vinterhvedearealer.

Det skriver Jyske Markets.

Det fik Chicago-hveden til at springe et par procent i vejret.

Den sene tilsåning af sojabønner i foråret og efterfølgende sene samt vanskelige høstforhold, skaber forsinkelser og efterlader mindre tid til efterårets sædskifte.

6. uge med prisstigninger

Selvom der er en god global forsyningsbalance, er trenden i møllehveden stærk, understøttet af den gode konkurrenceevne. Møllehveden har kurs mod sin sjette uge i træk med prisstigninger, men det betyder også at den bevæger sig i det overkøbte terræn.

Kommer indeværende sæson til at ligne tidligere sæsoner med en god forsyningsbalance, vil den sæsonmæssige top indtræffe her henover efteråret, men situationen på den sydlige halvkugle kan få toppen til at indfinde sig senere, hvis udfordringerne fortsætter med faldende udbytter.

Tørt vejr udfordrer hvede-marker i syd

Strategie Grains ser fortsat positivt på den europæiske hvedeeksport, som i går blev opjusteret for indeværende sæson til 27,3 mio. ton. Men på den sydlige halvkugle fortsætter det tøre vejr - og såvel den australske som den argentinske produktion er udfordret, hvilket blandt andet betyder, at sidstnævnte forbliver fraværende på den globale hvedeeksportmarked.

Buenos Aires Grain Exchange udtaler i deres ugentlige rapport, at Argentina kan begynde at se hvedearealer gå tabt som konsekvens af tørken, men hvedearealestimaterne blev foreløbig opretholdt uændret med 6,6 mio. hektar.

Vegetabilsk olie falder

I det vegetabilske oliemarked har rapsfrøene imidlertid tabt pusten og har kurs mod fjerde uge med prisfald. Rapsfrøene handlede på november-terminen i går kortvarigt under 380 euro, men fandt styrke frem mod
luk og lukkede over støtteniveauet.

Relativt varmt og tørt vejr i canadiske Saskatchewan får de canadiske landmænd tilbage i marken med
mejetærskeren, og fornyet høstpres sender priserne på den canadiske vårrapsvariant, canola, lavere, der samtidig bliver billigere at importere med en styrket euro.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle