Hver anden gæst på EuroTier var fra udlandet

Mens deltagerantallet faldt markant, lykkedes verdens største husdyrmesse med at tiltrække et stort internationalt publikum og mange beslutningstagere.

Med blot 41.000 registrerede deltagere oplevede det digitale EuroTier i forrige uge en markant fald i antallet af besøgende i forhold til den fysiske messe.

Senest tiltrak verdens største husdyrmesse over 150.000 gæster til messearealet i Hannover i 2018.

Til gengæld lykkedes EuroTier med at fastholde og endda skærpe sin internationale profil. 

Op mod 45 procent af de registrerede brugere på det digitale EuroTier var nemlig fra udlandet. Det tal plejer normalt at ligge omkring det halve. 

I alt blev der registeret deltagere fra 128 forskellige lande. 

Store udstillere droppede EuroTier

Antallet af udstillerne var i år mere end halveret fra godt 2.500 i 2018 til 1.200 i år. Især manglede mange af de store leverandører til den europæiske husdyrproduktion i år eller havde valgt udelukkede at lade deres tyske datterselskab eller importør deltage.

Godt 50 danske firmaer havde valgt at bruge EuroTiers platform til at udstille. Derudover var der danske produktspecialister og sælgere til stede hos en række andre udstillere med et stort dansk marked.

Usikkerhed omkring afholdelsen

Ganske bemærkelsesværdigt blev der også kun uddelt ganske få medaljer i år: En guldmedalje og syv sølvmedaljer. 

Bemærkelsesværdigt var også, at svinesektoren helt blev forbigået i hædringen af nye innovationer.

Normalt uddeles der 20-25 medaljer, men årets lave antal skyldes formentlig, at der kun var anmeldt omkring 100 nyheder i år mod normalt tre gange så mange.

Det kan skyldes skiftende meldinger gennem 2020 og dermed usikkerhed omkring afholdelsen af EuroTier på grund af den uforudsigelige udvikling af covid-19.

70 procent beslutningstagere

Den tyske arrangør Deutsche Landwirt-Gesellschafts analyser viser, at godt 70 procent af gæsterne på det digitale EuroTier var beslutningstagere. 

Til sammenligning tiltrækker den specialiserede danske husdyrmesse Nutrifair omkring 85 procent beslutningstagere.

Den forholdsvis høje andel beslutningstagere afspejler sig også i stor deltagelse i det faglige program, som blandt andet satte fokus på ammoniakreduktion, lokal afsætning og fortsat tilpasning til nye dyrevelfærds- og miljøkrav.

Hovedparten af det faglige program blev afviklet på tysk.

Alt i alt betegner Deutsche Landwirt-Gesellschaft derfor det digitale EuroTier som en stor succes.

Faktaboks

Åben to måneder mere

  • For deltagere med billet og login er der fortsat adgang til EuroTier-platformen frem til midt i april.
  • Det er muligt fortsat at se produktnyheder og se eller gense faglige indlæg, men der ikke længere mulighed for videochat med udstillerne eller stille spørgsmål under indlæggene.

Emneord

Eurotier 2021

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle