I aften afgør 220 landmænd, om det bliver ja eller nej til storfusion ved Limfjorden

Ekstraordinær generalforsamling i Landboforeningen Limfjord mandag aften afgørende for fusion af tre landboforeninger til ny storforening, "Fjordland".

En ekstraordinær generalforsamling i Landboforeningen Limfjord 21. juni, det vil sige i aften, bliver afgørende for planerne om at fusionere de tre landboforeninger LandboThy, Lemvigegnens Landboforening og Landboforeningen Limfjord.

Fusionen skudt til hjørne

Medlemmerne af de to førstnævnte foreninger, LandboThy og Lemvigegnens Landboforening,  har begge sagt ja med klare flertal ved de samtidige generalforsaminger i de tre foreninger 31. maj.

Men i Landboforeningen Limfjord manglede et par stemmer i at opnå det nødvendige to tredjedeles flertal. Med stemmerne 43 for, 23 imod og 2 blanke måtte fusionsforslaget sendes til 'omkamp'. Det er den, der løber af stablen i aften ved den ekstraordinære generalforsamling kl. 18 i Salling Hallerne i Roslev.

Her vil ordinært flertal være tilstrækkeligt til at vedtage fusionen, så med mindre fusions-modstanderne i mellemtiden har mobiliseret markant flere meningsfæller, vil fusionen kunne effektueres efter den ekstraordinære generalforsamling.

Mange tilmeldte

Intet er dog på forhånd givet, for der er langt flere tilmeldte deltagere til den ekstraordinære generalforsamling end til den ordinære.

Mandag morgen var der ca. 220 tilmeldte, og det vil være muligt at melde sig til helt frem til mødet.

Ved den ordinære generalforsamling 31. maj var kun 68 stemmeberettigede mødt op - under 10 pct. af foreningens aktive medlemmer.

Lars Kristensen, formand for Landbforeningen Limfjord, glæder sig under alle omstændigheder over medlemmernes engagement.

"Det er dejligt, at mange har meldt sig til. Så får vi et bredt mandat at gå videre med - uanset udfaldet", siger Lars Kristensen.

Håber på et "ja"

"Bliver det et 'nej' er det sådan, det er. Det er demokratiets spilleregler. Men selvfølgelig håber jeg da på et "ja" - jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet. Jeg synes, vi står med et rigtig godt projekt og vi har arbejdet på det længe", siger Lars Kristensen.

Hvis fusionen vedtages, skal der ved  den ekstraordinære generalforsamling i Landboforeningen Limfjord vælges seks medlemmer til den nye fusionsbestyrelse.

Seks nuværende bestyrelsesmedlemmer ønsker alle valg.

Den nye landboforening, som opstår ved den mulige fusion, skal i givet fald hedde "Fjordland".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle